Издвајамо Србија

ПРИЈАТЕЉИ ОТКРИЛИ: Не само да је ДОНИРАО 70.000 евра, НЕМАЊА је за малог ДУКИЈА урадио много више!

Фото: Јутјуб

Пријатељи Немање Матића, који су упућени у цели ток драме, испричали су како се све одвијало.

Фото: Јутјуб

– Немања је звао породицу и питао колико је новца потребно. Речено му је да се ради о 70.000 евра. Уплатио је већ у суботу, али је настала драма јер новац леже на рачун болнице тек у понедељак. Немања то није примио скрштених руку, већ се растрчао. Својим именом, ауторитетом и великом платом, будући да је звезда Манчестер јунајтеда, заложио да болница добије гаранције да су паре уплаћене. Изашли су му у сусрет, Влада Србије је дала авион и мали Душан је стигао у Барселону два дана пре но што је новац легао – каже извор „Блица“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Драма се одвијала у суботу, 15. септембра. Тог преподнева је у Фондацији „Подржи живот“ саопштено да су путем донација прикупили 119.391 евро, а да је анонимни донатор уплатио остатак новца, односно 71.921 евро, директно на рачун клинике.

– Велики део новца је уплатио донатор из иностранства. Он је инсистирао да новац уплати директно клиници – рекао је тада Ратомир Антоновић, управитељ Фондације.

Идентитет анонимног донатора, српског фудбалера Немање Матића, открио је данас у потресној поруци Александар Тодоровић, отац малог Дукија, који му је притом још једном јавно изразио велику захвалност.

Први симптоми Дукијеве болести јавили су се пре две године, када је примећен пад хемоглобина у крви. Тада је педијатар у Дому здравља у Свилајнцу напипао у трбуху детета „страно тело“, после чега га је упутио у Београд. Приликом каснијих анализа Душану је дијагностикован малигни тумор.

После биопсије Душан је добио је хемиотерапију, што је утицало на то да се канцер смањи до величине која је могла да се оперише. Прва операција урађена је у експерименталној клиници „Сент Џуд“ у Мемфису, у САД. После тога је лечење настављено у Србији, где је урађена трансплантација коштане сржи у Институту за мајку и дете у Београду, где је Душан примио и хемиотерапије.

Тумор се, међутим, вратио и Душан је морао хитно да оде у клинику у Барселони на додатну дијагностику, тестирање и анализу крви, али и да прими два циклуса хемиотерапије и имунотерапију.

Борба се наставља! Мали Душан је ујединио целу Србију која мисли на њега и нада се излечењу

 

Извор: Информер.рс/Блиц.рс