Регион

Усташко лудило! Пленковић наредио медијима: Свим силама нападајте Србију и Александра Вучића!

Фото: Јутјуб

Премијер Хрватске Андреј Пленковић одржао је састанак са уредницима свих утицајнијих медија у тој земљи и наложио им да крену у бесумучну кампању против Србије, њеног председника Александра Вучића и политике коју води према Косову и Метохији, сазнаје Информер из дипломатских извора

Пленковић је, како сазнајемо, наредио уредницима штампаних и електронских медија у Хрватској да искористе сваку прилику која им се пружи да нападају Вучића и Србију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Доказ да је ово истина јесте то што се у хрватским медијима већ данима води прљава кампања против Србије и Вучића.

Готово сви штампани и електронски медији у Хрватској већ данима фалсификују историјски говор председника Вучића у Косовској Митровици.

Они, као по команди, извлаче из контекста оно што је Вучић рекао с намером да хрватску јавност убеде да је Вучић том приликом хвалио Слободана Милошевића.

Ову прљаву кампању хрватских медија коментарисао је и сам Вучић:

– Покушаћу да одговорим на озбиљан начин на ово питање. Мислим да је свако ко је пажљиво слушао могао да закључи шта сам рекао. Видим да неки новинари из региона нису слушали уопште, док су неки пажљиво слушали. Најпре сам говорио највише о нама Србима, о нашим заблудама, нашим грешкама и путу у будућност. Говорио сам о неопходности успостављања другачијих односа између Срба и Албанаца. Говорио сам на такав начин да сам на крају добио никада мање аплауза, али ми се чини да никада више људи није говорило да сам рекао истину – рекао је председник Србије и додао:

– Тачно је да су фалсификовали, они или су глупи или су се правили да нису чули оно што сам рекао. Поновићу опет, Милошевић је имао велику подршку, био је велики лидер, али резултати његове владавине за Србе су били веома лоши. Ови медији што су фалсификовали су испустили други део реченице. Поштујем претходнике и трудим се да их, када о њима говорим, никада не нападам за глупости. Нисам желео да нападам Милошевића за оно што су га нападали претходници.

Такве глупости приличе онима који су неозбиљни и неодговорни. Оно што сам јуче рекао, то није глорификација, већ озбиљна критика политике коју смо водили. Зато сам рекао да је нама важно да не гајимо култ гробова већ култ живих. Зашто су то неки користили извлачећи из контекста показје да нису смели да се суоче са одоговрном политиком – објаснио је Вучић.

 

Извор: Informer.rs