Издвајамо Србија

ЖЕСТОК УДАР ОПОЗИЦИОНОГ САВЕЗА ЗА СРБИЈУ: Вучић на КиМ рекао да “границе нису битне”, морамо хитно да га сменимо

Након два дана ријалитија у коме смо пратили посету Александра Вучића Косову и Метохији и након његовог говора у Косовској Митровици, на жалост, можемо само да заклјучимо да је једина поента ове посете скупљање јефтиних политичких поена на несрећи нашег народа.

Питање Косова и Метохије је најозбилјније национално питање и овде се не ради о критици актуелне власти по сваку цену. Ми смо опозиција Вучићу, али не и држави и радо бисмо поздравили конкретне ствари којима се штити српски државни интерес на Косову и Метохији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На жалост, у ова два дана посете Вучића Космету ми никакве конкретне ствари нисмо могли да чујемо. Одата је почаст Оливеру Ивановићу а његове убице нису пронађене.

Посећене су Газиводе а није представлјен план заштите овог изузетно важног ресурса државе Србије.

Уместо на породице са више деце које тешко живе, новац је утрошен на поставлјање билборда са Вучићевом сликом.

Људи запослени у школама и болницама су приморани да дођу на митинг.

И што је посебно трагикомично, чули смо да неке землје Европе не прихватају Вучићев предлог решења, али шта је заиста Вучићев предлог решења – то нисмо могли да чујемо.

Шта више, у Митровици је председник рекао да никаквог предлога и нема и да „границе нису битне“.

Наравно, на телевизијама са националном фреквенцијом нико није поставио питања о свему овоме. А ко и да постави када нико ко мисли другачије од актуелне власти и није позван у емисије које прате ову представу.

Имајући све ово у виду, са жалошћу заклјучујемо да се опет ради о представи и скуплјању јефтиних политичких поена на овом најважнијем и најозбилјнијем политичком питању.

Овакав однос Вучића према том питању само показује да ако желимо да заштитимо државне и националне интересе морамо да сменимо ову власт.

 

Прес-служба Савеза за Србију