Регион

МИЛОГОРЦИ ПОЛУДЕЛИ, БУДВА СЛАВИ СРПСКУ ВОЈСКУ: Билборд “Поколења дела суде 1918-2018” РАЗБЕСНЕО ВЛАСТ У ЦГ!

Билбордима на којима пише “Поколења дела суде 1918-2018”, који су се појавили у Будви, српски народ Боке најављује свечаност која ће бити одржана 7. новембра у Медитеранском спортском центру, а “поводом обележавања стотину година од ослобођења Будве и уједињења”, односно прославе Подгоричке скупштине, преноси црногорски портал ЦдМ

Потпредседник Општине Будва Владимир Булатовић за овај портал је изјавио да “ови билборди немају везе са Општином, нити зна ко је организатор”.

Loading...

– У име Општине Будва у новембру неће бити никакве прославе сем Дана Општине, који је 22. новембра. То је дан који има историјски карактер за нас, где су наши преци доказали да својим учествовањем у антифаштистичкој борби желе да искажу вредности слободе, достојанства, једнакости, вредности које треба да владају нашим друштсвом. Општина Будва не учествује ни у каквој другој организацији осим у оној 22. новембра – навео је Булатовић.

Црногорски портал у даљем тексту констатује да се “дакле, прича око провоцирајућих билборда наставља” пошто су “пре само неколико месеци, билборди у Будви били једна од главних тема” и да су “тада славили Подгоричку скупштину”.

ЦдМ пише да су “многи из власти и цивилног сектора поручивали да је ово скандал, провокација, удар на уставни поредак земље и ругање црногорском суверенитету, нацији и држави” и да су “поднете и кривичне пријаве, и то од Црногорског покрета, који је тужио све оне који су билборде поставили”.

Подсећа се да су “тада постављање билборда осудили Влада (Црне Горе), Министарство културе и бројне политичке партије” и да је “из Владе најављено да прославу Подгоричке скупштине неће дозволити”.

Портал наводи да “са друге стране, они који заговарају тезу ослободилачког подухвата 1918. године, кажу да билборди немају за циљ да стварају поделе, већ да уједињују Црну Гору”.

 

Извор: Tanjug

Loading...
loading...
loading...