Издвајамо Србија

ПОЛИЦИЈА КАЗНИЛА „ЖЕСТОКОГ КРИМИНАЛЦА“! Чобанин кажњен јер је чувао стоку на планини без…

Фото: Јутјуб

Зоран Миладиновић (68) из поткопаоничког села Сагоњево, у општини Куршумлија, мораће да плати казну од 3.000 динара јер га је полиција затекла како на планини чува стоку без личне карте! Старина каже да је добро прошао јер су му полицајци рекли да ће му написати и пријаву што његови пси немају заштитне корпе.

– Потерао сам стоку као и сваког дана на испашу према Црној чуки. Тада су наишла два полицајца који су неким својим послом дошла у село. После краћег разговора један од њих ме је упитао да ли имам личну карту. Зачудио сам се и објаснио да сам ја чобанин и да често за стоком покиснем и да не носим личну карту са собом да се не би распала од воде – прича старина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Полицајци нису прихватили његово објашњење, а један од њих је чак ушао у возило и донео своју личну карту како би Зорану доказао да лична карта мора да се носи и на планини.

– Да је враг однео шалу, схватио сам кад ми је полицајац рекао да ће осим за личну карту да ми напише пријаву и што моји пси немају заштитне корпе и што чувам стоку на државном земљишту. Рекао сам им да пси штите и мене и стоку од вукова и да ако им ставим корпе, могу само да се сликам с њима – наставља причу Зоран.

Каже да је заборавио на овај догађај све док му није стигао позив од судије за прекршаје. Отишао је на суд, а судија му је одмерио „заслужену“ казну. Иначе, Зоран важи за једног од најбољих сточара у овом крају. Осим 20 крава, чува и овце и козе.

У Прекршајном суду у Куршумлији потврдили су нам да је Миладиновић на основу пријаве полиције кажњен са 3.000 динара, уз појашњење да је то по закону.

 

 

Извор: politika-ekspres.net