Издвајамо Србија

СКАНДАЛ У ДОМУ ЗДРАВЉА У КРАГУЈЕВЦУ: Докторка одбила да прими болесно дете, мајка све снимила и ЗАПАЛИЛА ФЕЈСБУК (ВИДЕО)

Фото: Фејсбук принтскрин

Несвакидашњи инцидент догодио се данас у крагујевачком дечјем диспанзеру, када је мајка болесне девојчице почела да снима запослене, тврдећи да су одбили да јој прегледају дете. С друге стране у Дому здравља наводе да детету није ускраћена медицинска нега. Како су навели, дете је одмах прегледано, али је мајка тражила дупли преглед.

Поводом овог случаја Министарство здравља је упутило инспекцију у овај крагујевачки Дом здравља, сазнаје „Блиц“, а према званичном саопштењу те здравствене установе, у њој ће бити спроведен и ванредни унутрашњи стручни надзор.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Лекари одбијају да приме дете под температуром са тешким дијагнозама и кажу да је таква процедура. Дете није прегледано јер није пацијент лекара код код смо дошли“, написала је на Фејсбуку Виолета Цветковић, мајка болесне девојчице, и приложила снимак из Дома здравља у Крагујевцу.

Виолета је, како нам је испричала, довела своју кћи Ружицу стару 20 месеци „са температуром већом од 39 степени“. Међутим, у то време њен изабрани лекар није био ту, јер ради у другој смени.

– Пре три дана сам довела дете код др Драгана Вукајловића који је њен изабрани лекар. Дао је терапију, али није јој било боље. Зато сам јутрос дошла са болесним дететом поново. Он није радио, чекала сам да се заврши пауза, и онда сам отишла код докторке Наде Илић, која је раније била њен лекар. Она није хтела да је прими, јер је била заузета – тврди мајка.

Мајка оцењује стручност лекара

Цветковић признаје да су јој нудили другог докора, Бобана Чупића, али да она није хтела код њега, јер, како наводи, „мисли да није стручан“.

– Докторка Нада је била њен први лекар, али је она често била на боловању, па смо је заменили. Када је одбила да ми прегледа дете, одвела ме је код начелнице. И тада сам почела да снимам – каже Виолета, која тврди и да је након инцидента отипшла код приватног лекара и платила преглед 3.000 динара.

– Иначе сам незапослена мајка, и тврдим да није у реду да лекар коме верујете неће да прегледа дете, и да имам право да кћи не дајем свакоме у руке – каже за „Блиц“ Виолета Цветковић.

Дом здравља: „Дете је прегледано“

Док мајка дведесетомесечне девојчице тврди једно, из Дома здравља у Крагујевцу причају друго. Истичу да је дете прегледано, а да је мајка из неког свог разлога „узнемирила друге пацијенте, и да је вређала лекаре и снимала по диспанзеру без дозволе“.

Портпаролка Дома здравља Данијела Петровић каже да „мајка довела дете у преподневну смену, када не ради њен изабрани лекар“.

– Свако дете са температуром се одмах прима, и прегледа се хитно. Зато је њену ћерку прегледао др Бобан Чупић. Доделио је терапију и све је било у реду. Докази за то постоје у здравственој евиденцији, у картону пацијента. Међутим, она је онда хтела да је прегледа и докторка Нада Илић. И када је она то одбила, јер то нема никаквог смисла, та жена је почела да прави хаос – тврде из Дома здравља.

Петровић каже да је мајка бацала печате по ординацији, викала, вређала, претила и снимала, те да су сви били у чуду.

– Лекари су свој посао одрадили, и није нам јасно због чега је жена тако реаговала, каже Данијела Петровић.

Дом здравља саопштио је да и да ће због неовлашћеног снимања и објављивања тог снимка без сагласности, поднети пријаву, а како незванично сазањемо, докторке са снимка већ су против мајке поднеле пријаву полицији.

 

Извор: Блиц