Издвајамо Србија

ЈЕЗИВО УПОЗОРЕЊЕ ЛАЗАНСКОГ: Албанија и Косово ће се ујединити, САД подржава пројекат „ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ“ а ми треба да…

Састанак такозване косовске владе и владе Албаније у Пећи и колективно позирање са показивањем албанског двоглавог орла је неозбиљно, делују као дечја екскурзија, каже Мирослав Лазански

Лазански групни портрет Рамуша Харадинаја и Едија Раме са министрима у Пећи коментарише као дечију екскурзију, сматрајући све то неозбиљно. Међутим, он такође наглашава и да је пројекат Велике Албаније у току.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Овај пројекат је у току већ годинама. За Американце и остале западне земље Косово је независна земља. Договор о нормализацији односа са Србијом је тешко изводљив. Сваки договор са Приштином није сигуран, јер не знате када и како ће се то поштовати. ЕУ показује једну немоћ, потпуно одсуство реалности и праве се као да се ништа није десило. Ми одлазимо у Брисел и потписујемо све, све поштујемо, док са друге стране то није тако – сматра Лазански.

Према његовим речима, могућ је и други сценарио.

– Можемо и ми све да прекинемо и да се вратимо на почетак. Ако стално пуштате да вас варају, јер ако вас варају више пута онда сте ви криви – објашњава Лазански, питајући се како након свега да се настави дијалог.

За председника владе Републике Албаније, Едија Раму, Лазански каже да глуми “међународног мангупа”, и да је невероватно да Рама Србији дели било какве лекције.

– Рама користи уличарски речник. Они су јасно рекли оно што смо ми од почетка причали, да је то око такси била политичка порука, а не екомска мера – сматра Лазански.

Како каже, јасно је да Америка подржава пројекат велике Албаније, и могуће је да се то и деси.

– Албанија и Косово ће се ујединити, ми ћемо остати на нивоу вербалног протеста, Македонцима нека Бог помогне у тој расподели. Албански фактор се овде појављује као врло дестабилизујући који у тежњи да реши ту врсту албанске, националне и романтичарске тежње за уједињењем народа могу да изазову велике сукобе на просторима Јужне Европе. Ту се укључује питање Грчке, Македоније, а Бугари су јако нестабилни – објашњава Лазански.

 

 

Извор: Ало.рс/Д.С.