Издвајамо Регион Србија

СКАНДАЛ: Приштина припрема „црну листу“ за Србе којима ће бити забрањен улазак на КиМ!

Фото: Јутјуб

Приштина припрема списак неких српских званичника којима би био забрањен улазак на Косово, пише дневни лист Газета Еџпрес позивајући се на министарство спољних послова лажне државе.

Како тврди министарство лажне државе, Србија „малтретира грађане Косова“ правећи листе за заустављања и хапшења по оптужбама из времена Слободана Милошевића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Саветник косовског министра спољних послова Јетлир Зиберај каже да списак још није сачињен.

– Не, још увек немамо списак. Али Србија ће се у блиској будућности суочити са реципрочном мером у том погледу, јер узнемиравања и малтретирању грађана Косова на граници је неприхватљивог – тврди Зиберај.

Он је чак понашање српских званицника назвао фашистичким, а од међународне заједнице очекује да реагује на такво понашање српских власти.

– Јасно је да ми не желимо такву ствар, али међународна заједница мора извршити неопходан притисак и зауставити понашање Владе Србије – каже Зиберај.

Раније данас заменик косовског премијера Енвер Хоџај изнео је тврдњу да не постоји списак највиших српских званичника којима је забрањем улазак на Косово.

„Газета“ је пренела писање београдских „Новости“да су приштинске власти, пре него што су увођењем драконских такси фактички забраниле улазак производа из централне Србије на територију Космета, 1. новембра донеле одлуку да се највишим функционерима из Београда не дозволи пролаз преко административних прелаза, ако би дошли на Косово и Метохију.

Према сазнањима листа, списак непожељних особа достављен је свим полицијским пунктовима на прелазима, уз напомену да одмах буду ухапшене ако дођу на неки од административних прелаза.

На списку у који су „Новости“ имале увид су српски функционери, почев од премијерке Ане Брнабић, преко министара у Влади, до судија Уставног и Врховног касационог суда.

Извор: Srbijadanas.com