Издвајамо Србија

СРЦЕ ДА ПРЕПУКНЕ! ЗБОГОМ ВИДИЋУ! Познати српски спортиста ИЗНЕНАДА ПРЕМИНУО, остаће упамћен по ВЕЛИКИМ УСПЕСИМА!

Фото: Јутјуб

Био је један од најистакнутијих и најуспешнијих чланова репрезентације

Истакнути члан српске параолимпијске стрељачке репрезентације Србије, Синиша Видић изненада је умро у 46. години, саопштено је данас.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Видић се стрељаштвом бавио од 1997. године на домаћим такмичењима. Освојио је бројне медаље на светским и европским првенствима у екипној конкуренцији, на Светским куповима у појединачној и екипној конкуренцији и био је сувласник светског рекорда од 2010. до краја 2012. године са погодјених апсолутних 600 кругова у дисциплини Р5.

Од 2005. до 2015. године Видић је био један од најистакнутијих и најуспешнијих чланова репрезентације. Наступио је на Параолимпијским играма у Пекингу 2008. године и четири године касније у Лондону, где је у дисциплини Р4 освојио четврто место и био најуспешнији српски стрелац на тим Играма.

У домаћим такмичењима био је победник свих државних првенстава у дисциплини ваздушна пушка, класа СХ2 и стални члан екипе у тој дисциплини од 2005. године и за то време био је један од најуспешнијих такмичара у Србији. Својим резултатима оставио је неизбрисив траг и допринео популаризацији тог спорта.

Опело је у петак 2. новембра у 14.45 часова, а сахрана у 15.15 часова на Новом бежанијском гробљу у Београду.

 

Извор: Курир/В.Ж.