Издвајамо Србија

ДАРКО ПОБЕСНЕО ЗБОГ ИНВАЛИДСКИХ КОЛИЦА: Певач не прихвата да не може да хода!

Фото: Јутјуб

Лазић није желео да га возе на терапију, већ је хтео помоћу штака да оде до сале, али му то није дозвољено због његове слабости

Певач Дарко Лазић побеснео је кад је чуо да ће на терапије ићи у инвалидским колицима. Како Курир сазнаје, фолкер, који је 23. октобра доживео тешку саобраћајну несрећу, одбијао да у њих седне и инсистирао да до просторије за електротерапију оде на штакама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

С обзиром на то да је у Клиничко болничком центру Земун лежао више од месец дана, мишићи су му атрофирали и једна нога му је оперисана, он још увек није способан да се самостално креће. Откако је прошлог четвртка дошао у Селтерс бању код Младеновца, доста је напредовао и почео је да седи, али још увек није спреман за самостално кретање, па су му неопходна колица.

Жели штаке

– Није хтео ни да чује за колица. Баш се растужио. Покушао је да их избегне, предлагао је да одмах научи да хода на штакама, али су му доктори и терапеут објаснили да је то засад немогуће. Рекли су му који је процес лечења и смиривали га све док није попустио. Лазић је, иначе, послушан пацијент, уклапа се у све програме и брзо напредује. Има јак организам, а његова жеља за опоравком је велика, што на крају и показују задовољавајућим резултатима. Једини проблем је био с колицима – открива наш извор из Центра за рехабилитацију у Младеновцу.

Презадовољан

Наша сазнања потврдила је и певачева мајка Бранка Лазић, која са њим борави у бањи Селтерс.

– Немојте молим вас да га снимате. Ако види своје слике у колицима, растужиће се и неће му бити добро – рекла је Лазићева мајка, пре него што је он и сам пристао да се са осмехом фотографише и прича за Курир када смо га пре два дана посетили у бањи.

– Иде набоље! Стаћу ускоро на ноге! Презадовољан сам овде, особље и доктори су дивни. Данас сам имао трећу терапију, боље се крећем наравно, и брже и лакше. Почео сам да устајем сам. Битно је да будем позитиван, све радим уз осмех и само тако могу да се опоравим. Ово што ми се догодило ми је за наук. Одсад само памет у главу. Ово ми је највећа животна лекција – рекао је победник треће сезоне „Звезде Гранда” за Курир.

Вереница Дарка Лазића, деветнестогодишња Марина Гагић иначе трудноћу одржава у Дому здравља у Пећинцима, њеног родног села, због чега није 24 сата уз будућег супруга. Када обави контроле, она дође код Дарка у Селтерс у посету на дан, два и поново се враћа у своје село.

 

 

Извор: Марија Дејановић/Курир