Издвајамо Регион

ДРАМА у Подгорици! Посланици опозиције ЗАБАРИКАДИРАНИ у парламенту! Црна Гора на ИВИЦИ ГРАЂАНСКИХ СУКОБА

Фото: Јутјуб

Црна Гора се налази на ивици грађанских сукоба након хапшења Небојше Медојевића! На то је данас упозорио посланик опозиције Милан Кнежевић коме такође прети затвор.

Кнежевић се од синоћ налази у скупштинским просторијама Црне Горе где је провео ноћ одбијајући да изађе да не би прошао као Медојевић који је ухапшен одмах по завршетку седнице на којој је изгласано укидање Подгоричке скупштине 1918. године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ради се о посланику и лидеру парламентарне странке који је буквално киднапован након изласка из парламента. И ја сам био унутра кад смо добили инфромацију и онда сам у договору са колегама одлучио да се добровољно не предам јер се ради о неуставној и противзаконитој одлуци. Ми смо овде забарикадирани у Скупштини и спремни смо на сваки вид отпора – поручује Кнежевић.

Подгорички Виши суд одредио је затвор посланицима Демократског фронта Медојевићу и Кнежевићу јер се не одазивају грађанској обавези да сведоче у поступку који се води поводом наводног државног удара 2016. године.

Из тог разлога им је укинут и посланички имунитет.

– Ми смо већа два пута сведочили, али они тиме нису задовољни. Први пут се дешава да се сведок ставља у затвор јер тужилац није задовољан његовим сведочењем – напомиње Кнежевић.

Он истиче да ће наредне кораке проценити са чланством и симпатизерима ДФ-а јер се Црна Гора налази на ивици грађанских сукоба.

– Од јутра добијамо поруке од наших чланова и симпатизера да се окупљају спонтано на улици и да планирају да направе живи ланац одбране у Скупштини, али ми ћемо се благовремено обратити јавности шта су нам наредни кораци – додаје Кнежевић и додаје да је читава акција хапшења повезана са прославом поводом уједињења Србије и Црне Горе 1918. године која је планирана за сутра у Подгорици.

Извор: Srbijadanas.com