Русија Србија

Путин даје снажну подршку српском народу на Kосову: Србија се мора поштовати!

Фото: Јутјуб

Истакао је да је Путин много пута рекао да ће Русија подржати сваки компромис који је заснован на Резолуцији 1244 и Уставу Србије

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић је изјавио данас да од председника Русије Владимира Путина, током посете Београду 17. јануара, можемо да очекујемо пуну подршку суверенитету и интегритету Србије по питању KиМ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Изванредно је што Путин поново долази у Србији, било већ пуно сусрета и посета и то је изванредна елемент у нашој сарадњи“, рекао је Поповић гостујући на Пинку.

Истакао је да је Путин много пута рекао да ће Русија подржати сваки компромис који је заснован на Резолуцији 1244 и Уставу Србје.

„Али, можемо да очекујемо и подршку свим Србима који живе на KиМ да остану ту да живе“, рекао је Поповић.

Рекао је Поповић да ће током посете бити на столу и много економских споразума и да председник Србије Александар Вучић лично ангажован око тога.

Поповић каже да ће бити потписано и неколико споразума и у области иновација и дигитализаиције и истакао да је Путин то ставио и у Русији на прво место и да лично председава државном комисијом за иновације и дигитализацију.

Говорећи о KиМ, Поповић је нагласио да је Бриселски споразум заиста сахрањен и додао да је то раније и рекао.

Поповић је навео да је једини начин да дођемо до прихватљивог ресења за све – да се укљуце велике силе.

„Без великих сила: Сад, Русије и Kине, наравно и ЕУ, али ЕУ не може да буде модератор пошто нема ту јачину – треба тежити ресењу које је по Уставу Србије и међународним правним документима. Основа је Резолуција 1244 и ту може да се нађе велики компмис за Албанце који јако лоше живе“, истакао је Поповић.

Сматра да је пројекат самостаног Kосова. које су западне земље декларисале још пре 10 година, потпуно пропао и да се тамо живи најлошије у Европи, а можда и у свету.

„То није држава већ лажна држава, где царује криминал и дилери дрогом и они који се баве трафикингом људи. Мора се наћи компромис, јер ми желимо да KиМ буде економски развијено, али само ако се нађе компомис по Уставу и Резолуцији 1244“, навео је Поповић.

 

Извор: Tanjug/Alo.rs