Србија

ХОРОР У НИШУ! Претио момку (17) да ће му побити породицу и терао да се удара по глави због лајкова!

Младић (19) мучио дечака, па снимке објавио на друштвеној мрежи Тикток

Стравични снимци ударања и вређања малолетника (17) у Нишу, од стране његовог суграђанина (19) објављени су на друштвеној мрежи Тикток. Инцидент коме је претходила претња да ће малолетнику побити читаву породицу догодио се прошле среде, а случај је након пријаве родитеља преузело Основно јавно тужилаштво у Нишу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

ПСОВАО ГА

Све се одиграло када је тинејџер позвао две године старијег познаника и казао му да дође у нишки парк Чаир, уз претњу да ће му у супротном усмртити родитеље.

Престрављени тинејџер се одазвао позиву, плашећи се да ће он остварити претње. Када су се нашли, деветнаестогодишњак се попео на клупу, одакле је снимао дечака кога је терао да се туче мобилним телефоном у главу, да себи упућује погрдне речи, а затим га је и сам ударио неколико пута. Снимак злостављања је потом поставио на друштвену мрежу Тикток.

Из страха, злостављени тинејџер данима није никоме говорио о трауми коју је проживео, али након што је видео снимак на коме се сам удара, пожалио се родитељима. У суботу је пријавио догађај, а полиција је реаговала кривичном пријавом због постојања основа сумње да је тек пунолетни Нишлија извршио кривично дело злостављање и мучење.

ПОНИЖАВАЊЕ ЗАРАД ДОМИНАЦИЈЕ

После бројних хорор изазова на поменутој мрежи, које месецима изазивају огромну пажњу, екипа Објектива контактирала је са едукатором за безбедност деце и родитеља на интернету и друштвеним мрежама Катарином Јонев Ћираковић. Она наводи да је посреди опседнутост лајковима”.

– Овде говоримо о тинејџеру који је зарад жеље да се покаже као доминантан у друштву понижавао и малтретирао свог друга, вршњака. Овај деликвент је спреман на све како би имао што више прегледа. Он жели да постане познат у виртуелном, а често и реалном свету – каже Јонев Ћираковићева.

ОЗБИЉНА ОПАСНОСТ ЗБОГ ПРИТИСКА ОКОЛИНЕ

Наша саговорница наводи да су деца и млади највећа, али и најрањивија група корисника друштвених мрежа.

– Битно је да родитељи објасне детету да на мрежама могу себе да доведу у озбиљну опасност. Они морају учествовати у креирању профила деце и поставити ограничења – каже наша саговорница.

 

 

 

 

 

 

Извор: Објектив.рс