Издвајамо Србија

СТИЖУ ЛЕДЕНИ ДАНИ, ДЕТАЉНА ПРОГНОЗА: После новогодишње ноћи спремите се за ДЕБЕЛИ МИНУС!

Првог дана нове 2019. године у већем делу Србије биће претежно облачно и суво, док ће на северу пре подне бити претежно сунчано.

На планинама се током јутра очекује провејавање слабог снега, прогноза је Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ). Ветар ће бити слаб и умерен, западни и северозападни. Јутарња температура од минус три до један степен, највиша дневна од два до четири степена.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Током ноћи између 1. и 2. јануара доћи ће до новог наоблачења са севера. И у Београду ће 1. јануара бити потпуно облачно и суво, уз слаб и умерен ветар, западни и северозападни. Јутарња температура биће око један, а највиша дневна око четири степена.

Према прогнози у среду, 2. јануара очекује се наоблачење са кишом и снегом, из појачани северни ветар. Од четвртка, 3. јануара биће веома хладно са умереним, понегде и јаким јутарњим мразем, са температурама од минус 10 до минус четири, локално и ниже. У већини места се очекују и ледени дани, што значи да максимална дневна температура неће прећи „у плус“.

Повремено ће падати снег, уз стварање мањег снежног покривача. Више падавина се очекује у западним и централним крајевима, као и на планинама, уз повећање висине снежног покривача, а због повремено јаког северозападног ветра очекују се вејавица и снежни наноси.

 

Извор: Курир.рс/Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ