Издвајамо Србија

АЛБАНЦИ СПРОВОДЕ НОВУ ТОРТУРУ НА КИМ: Србима на Божић обијали куће, штале, гараже… Крали аутомобиле и стоку

Непознати починиоци извршили су три крађе и још две покушали у селу Горње Кусце, надомак Гњилана а на мети лопова били су Срби.

Светозару Стајићу украден је аутомобил марке „бмw“, Браниславу Денићу „опел астра“, док је Божидару Денићу украден бик тежине око 450 килограма.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како каже Божидар, ово је од завршетка рата 1999. пета крађа у његовом домаћинству.

“Украли су ми бика тешког око 450 килограма. Од завршетка рата украдене су ми и четири краве. Не знам више шта ћу и како да санирам штету. А починиоци никада нису пронађени,” жали се домаћин Божидар Денић.

Светозару Стајићу лопови су украли аутомобил марке „бмw“ и сав алат који је се налазио у гаражи.

“Чуо сам од комшија за крађу и одмах отишао у гаражу. Видео сам обијена врата. Гаража је била празна. Осим аутомобила имао сам у гаражи и разне мање машине за одржавање баште, за пољопривреду, моторну тестеру… Све су ми однели,” жали се Стајић.

Браниславу Денићу, који није желео да даје изјаве, украден је аутомобил марке „опел астра“.

Лопови су покушали да украду имовину и српским домаћинима Љубомиру Стајићу и Трајану Денићу, срећом без успеха.

“Јутрос кад сам пошао да намирим стоку видео сам обијена врата на гаражи и на стајама где су стока, козе… Ипак, све је ту. Шта их је спречило, не знам. Имао сам среће,” каже Љубомир.

Трајан Денић прича да су лопови ушли кроз споредан улаз у његово двориште.

“Било је тачно 03:15 часова када су покушали крађу код мене у домаћинству. Све је под видео надзором, зато и знам тачно време. Покушали су да нам украду „ауди“ из гараже и „шкоду“ која је била у дворишту. На срећу, нису успели у својој намери,” објашњава Трајан.

Крађе су пријављене косовској полицији која је обавила увиђај и трага за починиоцима.

За крађе српске имовине у Косовском Поморављу, најчешће у новобрдској општини, које су интензивиране прошле и претпрошле године, још нико није ухапшен и процесуиран.

Потпредседник општине Ново Брдо, Синиша Димић казао је да је по статистичким подацима, од 2005. до 2018.године извршено више десетина крађа на територији новобрдске општине. У том периоду у овој општини украдено је 140 грла крупне стоке.

 

 

Извор: Б.А./М.Ж./Ало