Србија

БРАТЕ ВЛАДИМИРЕ, НЕ ДАЈ НАШЕ КОСОВО! Мештани Путинова: Ти си једини који може да спречи отимање ове СВЕТЕ СРПСКЕ ЗЕМЉЕ!

Брате Путине, не дај Kосово! Ти си једини који може да спречи отимање ове свете српске земље. Нема словенског народа без Kосова.

Ово су уочи данашње званичне посете Србији председнику Русије Владимиру Путину поручили мештани села Путиново, који су пре неколико година свој заселак Аџинци на југу земље, у Горњем Гајтану, на петнаестом километару од Медвеђе, прекрстили због велике љубави према руском народу, али и првом човеку ове земље, пишу Вечерње новости.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иако су давно изразили жељу да њихово село које има свега петнаестак кућа посети руски председник, пред његову званичну посету Београду не надају се превише да ће он доћи код њих, али су, кажу, за његову посету увек спремни.

– Kад год дошао, добро дошао. Ми смо увек спремни да га дочекамо и угостимо. Пуно нам је срце љубави према њему и руском народу. За њега имамо и посебну ракију, названу баш по њему – каже мештанин Малиша Петрушић.

На идеју да промене стари назив, мештани су се одлучили јер нису желели турско име за своје село. У знак захвалности према Владимиру Путину, поставили су таблу на улаз у место, домаћу ракију од шљиве назвали су „путиновача“, а кафану су назвали „Kрим“, и то симболично, на петнаестогодишњицу припајања Kрима Русији.

Од тада је, додају, ово место, које још називају „библиотека“ и „пензионерски дом“, најпосећеније у селу, а кроз њега су за само две године прошли многи љубитељи „братске земље“, али и сами Руси, новинари, пријатељи, рођаци ових мештана. Ипак, највише их је, како кажу, обрадовала недавна посета амбасадора Русије Александра Чепурина.

– Пробао је наше домаће специјалитете, пршуту, пихтије, „путиновачу“. По њему смо Путину послали поклон, слику угравираног медведа. Чули смо да је слика дошла до њега, да је чуо за наше село и да је одушевљен. Након посете Чепурина, добили смо пут до села, захваљујући Општини и братској Русији и на томе смо захвални – поручују у овом селу и надају се да ће после амбасадора и председник Русије једном бити њихов гост.

Председник Општине Медвеђа Небојша Арсић каже да је надалеко постала позната прича о овом засеоку и љубави његових мештана према Владимиру Путину у руском народу.

– Мештани села Путиново су, пре свега, добри домаћини, гостољубиви. Поред свих богатстава која наша општина има у руднику у злату, олову, цинку полудрагом камењу, Сијаринској Бањи, наш домаћин је ипак највеће богатство. Сваког ненајављеног госта увек лепо дочекамо, а тако би било и са председником најмногољудније и најмоћније земље – истиче Арсић.

 

Извор: Kurir.rs/Novosti