Издвајамо Русија

ПУТИНОВЕ РАКЕТЕ НИКО НЕ МОЖЕ ДА ЗАУСТАВИ: Војска Русије ускоро добија ЗАСТРАШУЈУЋЕ ОРУЖЈЕ! (ВИДЕО)

Очекује се да ће тактичке ракете Искандер-М у потпуности заменити старији наоружање током 2019. године којим још увек управљају руске копнене снаге, објавило је Министарство одбране Русије.

Очекује се да ће наоружање тактичких ракетних јединица бити завршено 2019. године, а сви они ће добити потпуно нове системе Искандер-М, пише „Раша Тудеј“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У складу са државним програмом одбране, произвођач ће обезбедити војној области бригадну серију бацача тактичких ракета Искандер-М – наводи се у саопштењу.

Ракетну платформу Искандер користе руске копнене трупе већ неколико година, замењујући старије Точка-У тактичке ракетне системе. Искандер-М је у стању да изводи прецизне ударе у домету од 500 километара.

Свака платформа за лансирање опремљена је са два пројектила – за разлику од Точка-У, који има само један – који увелико појачава ватрену моц́ модерног комплекса.

Док ракете Искандер-М система могу бити препуне разних типова конвенционалних бојевих глава, оне такође могу носити и тактичке нуклеарне бомбе.

 

Извор: Информер/РТ