Издвајамо Свет

ТРАМПОВА ОСВЕТА! ПОЧЕО РАТ ПРОТИВ ДУБОКЕ ДРЖАВЕ: Преврат у ЦИА, америчку ТАЈНУ СЛУЖБУ преузела НОВА ЕКИПА!

Фото: Јутјуб

Амерички НБЦ пише о „сестринству шпијуна“ пошто ће, како се наводи, на свим кључним позицијама у главним директоратима ЦИА бити жене. Кренуле су одмах и спекулације да је ово освета Доналда Трампа тзв. „дубокој држави“

Директорка ЦИА Ђина Хаспел именовала је Синтију „Диди“ Реп у сам врх агенције, на позицију заменика директора за аналитику, суштински највишу аналитичку позицију у агенцији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Постављање Синтије Реп на ту позицију значи, како се наводи, да ће три главна директората агенције, за аналитику, операције и науку, сада водити жене.

Хаспел, прва жена директор ЦИА, претходно је на позицију заменика директора за операције у агенцији именовала Елизабет Кимбер, као прву жену на тој позицији.

Кимбер је тиме постала одговорна за шпијунску мрежу ЦИА-е широм света.

Кимбер и Реп придружиле су се Дони Мајерикс, заменици директора за науку и технологију, као, како се наводи, особе на највишим извршним позицијама у традиционалним центрима моћи агенције.

– Ово је први пут да сва три директората воде жене, а 50 одсто радне снаге ЦИА сада чине жене – наводи Британи Брамел, директорка ЦИА за јавна питања.

– Диди Реп доноси широку, дубоку експертизу из агенције и обавештајне заједнице у својој новој улози шефице Директората за аналитику. Својим ангажованим стилом вођства и репутацијом особе која је објективна, Диди ће тријумфовати вођењем нашег талентованог аналитичког кадра – казала је Брамел.

Реп, стручњак са Блиског истока, била је директор одсека за јавна питања под вођством директора Дејвида Петреуса и заменик извршног директора под вођством Хаспелове.

Пратила је и састављање дневног брифинга за председника док је била у кабинету директора Обавештајне службе САД (ДНИ). Њен супруг, отац и мајка такође су радили за ЦИА, наводи НБЦ.

Хаспел је, у првим месецима након што је преузела функцију директорке у мају 2018, именовала и Кортни Симонс Елвуд за генералну саветницу агенције и Соњу Холт за директорку надлежну за разнолискости.

 

 

Извор: Информер/Еспресо