Регион

ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ! Давор Драгичевић пребачен у једну земљу региона! ЕВО КО ГА ЈЕ ПРЕБАЦИО И КАКО

Стране тајне службе пребациле су Давора Драгичевића у једну земљу региона по налогу одлазеће америчке амбасадорке у БиХ Морин Kормак, објавио је портал Дневно.ба, позивајући се на сазнања из обавештајних кругова.

– Давор Драгичевић је по налогу Kормакове у ноћи између 30. и 31. децембра од стране страних тајних служби, који су те ноћ боравили у Бањалуци, хитно из тог града пребачен у Сарајево, одакле је даље, по налогу америчке амбасадорке, пребачен у једну земљу региона – навео је овај портал.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Kако наводе, у Бањалуци је 30. децембра, у ноћи одржавања протеста боравило је неколико страних западних обавештајних служби, које је требало да пруже логистичку и сваку другу подршку члановима групе „Правда за Давида“ у „заузимању и насилном свргавању највиших представника власти у Републици Српској“.

– Управо је план пребацивања Драгичевића у једну земљу региона и био то да за његов мистериозни нестанак, оптужи актуелна власт у Српској и форсира у медијима теза да је `власт у Српској убила Давора Драгичевића`, с циљем даље компромитације и дискредитације Републике Српске и њених институција, а што је овакав план постојао још у августу – наводи се.

Пре шест месеци, у Амбасади САД у Сарајеву, Kормакова се састала са Давором Драгичевићем, а не зна се о чему су разговарали, али поратл преноси да је евидентно да су након тог сусрета протести у Бањалуци били све учесталији, а институције Српске (МУП) на удару светских медија.

Портал истиче и да је веома индикативно и то да у Сарајеву већ три године Муриз Мемић води правну битку и тражи правду за убијеног сина, а да га Kормакова, упркос неколико дописа које јој је слао, никада није позвала, нити се о томе икада огласила.

 

Извор: RTRS