Издвајамо Србија

ГОЦА ОДЛУЧИЛА: Уз ову претужну песму биће сахрањен КРАЉ НАРОДНЕ МУЗИКЕ! (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Неутешна удовица Гордана Шаулић ангажовала је оркестар који ће данас на Новом гробљу у Београду последњи пут засвирати за њеног Шабана.

Легендарни певач, краљ народне музике, највећи Шабан Шаулић биће сахрањен данас у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду, и то уз звуке своје песме „Не плачи, душо“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Његова супруга Гоца одлучила је да свог вољеног супруга испрати уз стихове које је он њој посветио још давне 1984. године, када је усред ноћи дошао са пријатељима пијан у њихов дом. Шаулић је само четири месеца пред смрт јавно открио како је настала ова песма:

– Једно јутро сам дошао кући са екипом доста пијаних другара. Боље да кажем да смо били под гасом, лепше звучи. Тамо сам био нападнут од стране супруге Гордане јер смо упали као „индијанци“. Питала ме је шта то радим, зашто упадамо у кућу пијани, и свашта ми је ту изговорила – рекао је Шабан приликом једног од својих последњих гостовања у емисији „Балканском улицом“.

Свестан да је крив, Шабан се досетио како да одобровољи бесну супругу, па јој је у свом маниру запевао и то нумеру коју је смислио у тренутку::

– Не знам како, али тако се наместило, живот то постави. Ја почнем да јој певам из главе „Не плачи, душо, ја ћу ти доћи, по поноћи“. Почео сам песму делом у ком јој певам да је моја драга сваку ноћ сама у сузама. Ја њу све разумем, али друштво ме зове на чашу вина. Ипак, на крају јој поручујем да ћу по поноћи доћи кући и да ми спреми јастук и своје лице. Јако лепа, емотивна и од срца испевана песма у једном даху за моју Гоцу.

Нумера је у том изворном облику касније и снимљена, и постигла је велики успех, на шта је посебно била поносно Шаулићева жена.

Ем што је песма баш заживела код публике, много неких група је снимило ту нумеру. Ја сам Гоци у шали после рекао: „Ето, била си љута што сам дошао пијан кући, а видиш каква песма је испала. Ми смо морали кући да дођемо јер су све кафане биле затворене.“

Породица Шаулић је ангажовала оркестар који ће ову нумеру засвирати данас на Новом гробљу. Пре тога ће бити одржана комеморација у Скупштини града Београда, на којој ће говорити његова кума Зорица Брунцлик, дугогодишњи портпарол и пријатељ породице Шаулић Горан Јовановић, композитор и текстописац Раде Вучковић и председник Удружења естрадних уметника Србије Драгиша Голубовић.

Не плачи, душо
Моја је драга сваку ноћ сама,
сваку ноћ сама у сузама.

Не плачи, душо, ја ћу ти доћи,
ја ћу ти доћи по поноћи.

Друштво ме зове на чашу вина,
на чашу вина, о једина.
Спреми ми јастук и бело лице,
и бело лице, лепотице.

 

Извор: Курир.рс/Информер