Издвајамо Србија

ЛЕКАРИ КОЈИ СУ ПОКУШАЛИ ДА СПАСУ ШАБАНА ОТКРИЛИ: Ево зашто је певачу ПУКЛА АОРТА и није му било спаса

Краљ народне музике Шабан Шаулић погинуо је у саобраћајној несрећи у Немачкој када се у аутомобил у којем је био Шабан закуцао пијани Немац великом брзином.

Породица би требало убрзо да може да види тело премунлог оца, наводи се у Билефелду и каже да су од погибије до данас њихове институције у сталном контакту са Генералним конзулатом Србије који је о свему информисан. Наводе да су представницима конзулата и породице били омогућени разговори са надлежнима у полицији, са главним доктором која је водила тим укјучен у спасавање насих држављана, државним тужиоцем, представницима покрајинског Министарства унутрашњих послова….

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Полиција је, према наводима укључених у случај погобије Шулића, потврдила да је ауто у коме се налазио певач успорио због ситуације на путу и да је други ауто директно налетео на њих, тако да су ударили у банкину.

Против Немца, који је изазвао удес, по службеној дужности кривично се гони.

Када је реч о медицинској помоћи, пруженој Шаулићу, доктор која је водила тим је, како сазнаје Тањуг, рекла да је Шаулић сам изасао из кола, био свестан и говорио, али га нису разумели јер је причао на српском, али су схватили да се жалио да га боли грло и да му се стање погоршавало.

Ради припреме за транспорт, лекари су му, према немачким медицинским стандардима, дали средство за успављивање и унели у хеликоптер, после несреће која се догодила у недељу око 6 сати и 45 минута.

Одлучено је да се Шаулић хеликоптером пребаци у болницу, због процене доктора на лицу места да је он био најтеже повређен. Он је пребачен у највећу и најбоље опремљену клинику у Билефелду. Остала двојица његових сапутника, пребачена су у друге две болнице санитетским возилима, којих је заједно са ватрогасним било 40 на месту несреће.

Надлежни у институцијама у Билефелду тврде да је Шаулић добио најбољу могућу услугу хитне помоћи у Немачкој, која укљуцује превоз хеликоптером и читав тим лекара.

У болницу у Билефелду стигли су око осам сати ујутро, а после реанимације су морали да отворе грудни кош и тада су видели да је аорта пукла, што је медицински немогуће санирати.

У недељу у 10 сати и 25 минута Шаулић је преминуо, пише у протоколу.

Лекари сматрају да је појас у ауту од силине ударца затегао то место, где је дошло до пуцања аорте, а доктор, која је водила медицински тим је о целокупном протоколу спаса дала своје мишљење полицији.

 

Извор: Курир