Издвајамо Србија

ОГЛАСИО СЕ ХАРАДИНАЈ ПОСЛЕ ИЗВЕШТАЈА УН О КОСОВУ: Прекинули смо комуникацију са УНМИК-ом

Лажни премијер Косова Рамуш Харадинај изјавио је да је тзв. Косово прекинуло комуникацију са Мисијом УН на Косову, УНМИК.

Фото: Јутјуб

Харадинај такође каже и не сматра да су писма која ова мисија шаље УН-у одраз истине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вођа ОВК испитан у Хагу као осумњичени за ратне злочине! Ускоро прва оптужница за масакр над Србима на КиМ?

Како преноси РСЕ, ова изјава је уследила након што је Генерални секретар УН Антонио Гутереш оценио да је највећи проблем у односима Београда и Приштине такса од 100 одсто на српску робу.

– Ми не комуницирамо више са њима. Људи УНМИК пишу та писма и шаљу их тамо. Не сматрам да је то одраз истине. Тензије између Косова и Србије, ако баш хоћемо тако, створио је рат, нанесене штете и велики бол, као и нерешавање односа једним уговором о признању. Док нема признања, нормално је да ће бити и тензија – казао је Харадинај приликом посете фабрици за прераду компира у Пестови, општина Вучитрн.

Харадинај је такође рекао да неће бити никакве корекције границе између тзв. Косова и Србије, те да је тзв. Косово спремно за један споразум који регулише све теме, а не за споразум чији је циљ територија и граница.

Тачно смо знали где ће прво да отрчи да се додворава! Ево кога је Тачи посетио одмах по доласку у САД

Ова изјава уследила је дан након што је тзв. председник Косова, Хашим Тачи изјавио у Њујорку да ће корекција границе бити део коначног споразума Косова и Србије.

Он је поновио да је тзв. Косово спремно за дијалог, али без условљавања.

 

Извор: srbijadanas.com/РСЕ