Издвајамо Србија

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ! Стиже још новца од бесплатних акција, ако нисте подизали новац сада имате ЛЕПУ ЦИФРУ!

Фото: Јутјуб

Надзорни одбор Аеродрома „Никола Тесла“ сазвао је редовну скупштину за 18. март на којој ће, између осталог, бити подељена и прошлогодишња добит. Након тога би грађани требало да добију дивиденду у нето износу од 1.519,32 динара по акцији.

– Прошлогодишња добит која ће бити подељена, била је ванредно висока услед чињенице да је компанија у децембру наплатила иницијалну концесиону накнаду од 501 милион евра. Предложена дивиденда у бруто износу је 1.784,44 динара по акцији, а када се то претвори у нето износ умањен за порез од 15 процената, добије се 1.519.32 динара по акцији – наводи главни брокер „Моментум секјуритис“ Ненад Гујаничић који додаје да право на дивиденду имају акционар који су поседовали те акције на дан 31. децембар прошле године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, исплата ће вероватно бити веома брзо после скупштине, а сви грађани који су имали право на бесплатне акције, добили су по једну акцију Аеродрома.

– Рачунајући дивиденде из прошлости, од Аеродрома су грађани добили укупно 1.780 динара – каже Гујаничић.

Питали смо га да нам прокоментарише и како се сада акције Аеродрома „Никола Тесла“ сада котирају на берзи.

– Што се риче тих акција, оне бележе силазни пад и то је управо последица чињенице да је прошао пресек за исплату ванредно високе дивиденде – објашњава Гујаничић и додаје да с обзиром на то да ће у блиској будућности дивиденде бити значајно ниже, за очекивати је наставак пада цене ове акције.

Подсетимо да је крајем августа прошле године на име дивиденди од НИС-а на рачуне грађана уплаћен 181 динар на име пет акција. Такође, средином јула на име дивиденди од „Телекома Србија“ на рачуне је уплаћено 267,53 динара, што је износ за 31 акцију.

 

Извор: Блиц