Издвајамо Србија

ТАЧИ: Ако Србија не престане да прети, одговорићемо ВОЈСКОМ и ПОЛИЦИЈОМ!

Фото: Јутјуб

Тачи је навео да је подела Косова стара српска идеја, али да се то неће догодити

Такозвани косовски председник Хашим Тачи изјавио је да ће тзв. Косово „на претње из Србије“ одговорити војском и полицијом, као права држава.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Као врховни командант Косовских безбедносних снага кажем, (тзв.) Косово ће директно одговорити на сваку претњу Србије. Одговориће војском и полицијом ако Србије не престане с ратнохушкачком реториком – рекао је Тачи.

Он је навео да је подела Косова стара српска идеја, али да се то неће догодити.

– Бескомпромисно ћемо штитити наш интегритет и независност – рекао је Тачи.

Према његовим речима, о споразуму с Београдом одлучиваће се на референдуму, а потребна је и двотрећинска већина у скупштини, односно гласови 80 посланика.

– Не верујем да постоји посланик који би гласао против припајања (Прешевске) Долине с (тзв.) Косовом – рекао је Тачи, који је идеје о међународној конференцији о тзв. Косову и Балканској унији назвао опасним.

То нећу дозволити, рекао је Тачи и навео да је тзв. Косово суочено са процесом који је тражила међународна заједница и потребом лажне државе Косово и Србије за признавање и дијалог. Тачи је рекао да је против међународне конференције о тзв. Косову – јер то подразумева да се и Русија укључи, и додао да је добро што је та тема затворена.

– Отворена је и идеја о Балканској унији. То је била опасна идеја. За нас важи Европска унија. Наша будућност су НАТО и ЕУ – та унија, али не и регионална унија. То је недопустиво – рекао је Тачи.

 

Извор: Тањуг