Издвајамо Србија

ЗИМА ЗАДАЈЕ ПОСЛЕДЊИ УДАРАЦ! СТИЖЕ ЗАХЛАЂЕЊЕ: Сутра у Србији СНЕГ и минус, е ево кад почиње право пролеће!

У Србији се данас очекује постепено наоблачење са слабом кишом које ће током дана проширити на целу земљу, саопштио је Републички хидрометеролошки завод.

Ветар умерен, повремено јак, северозападни. Најнижа температура од два до девет степени, од 15 на северозападу, до 23 на југоистоку земље.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сутра ће у већем делу земље бити облачно и суво, само на западу и југозападу местимично слаба киша, на планинама снег, саопштио је РХМЗС.

На северу ујутру и пре подне постепено разведравање, а до краја дана и у централним крајевима. Ветар умерен, повремено јак, северни и северозападни. Јутарња температура од 4 до 9 Ц, највиша дневна од 9 Ц на западу, до 15 Ц, колико ће бити у Неготинској крајини.

У Београду ће бити ветровито и осетно хладније, претезно облачно и суво, крајем дана разведравање. Ветар умерен, повремено јак, северни и северозападни. Јутарња температура 6 Ц, највиша дневна 12 Ц.

Од уторка до четвртка чека нас променљиво облачно и хладније, понегде у Србији са слабом кишом, а на планинама са слабим снегом. Температура би у ова три дана требало драстично да падне, са максималних 20 степени данас на свега 11 до 12 степени Целзијуса.

На планинама ће бити знатно хладније, па тако на Копаонику ова три дана температура не би требало да оде у плус. С обзиром на то да ће падати и снег, кога је јуче било више од 50 центиметара на овој планини, очекује се и продужетак скијашке сезоне.

Разведравање и повећање температуре очекује нас у целој земљи већ од петка, а преко викенда би температура требало да се врати на ниво од данашњих максималних 20 степени. За петак је предвиђено максималних 15.

Све у свему, зима је дефинитивно прошла и након овог нешто хладнијег таласа више не би требало да нас изненаде температурни шокови.

 

Извор: Курир