Издвајамо Србија

ДЕТАЉНА ПРОГНОЗА ЗА ЛЕТО: После невероватних 30 степени за викенд, враћају се кише! У јуну нови шокови, па ПАКАО у јулу!

Фото: Pixabay.com

У Србији ће данас бити променљиво облачно и мало топлије са дужим периодима сунчаног времена, понегде са краткотрајном кишом или локалним пљусковима са грмљавином, углавном у јужним и источним крајевима.

Ветар ће бити слаб, променљив. Најнижа температура кретаће се од седам до 11 степени, а највиша од 17 до 21 степен, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Београду се данас очекује променљиво облачно и мало топлије са дужим периодима сунчаног времена. Ветар ће такође бити слаб. Најнижа температура износиће око девет степени, а највиша око 18 степени.

За викенд нас већ очекује претежно сунчано и још топлије. У суботу ће бити леп и сунчан дан. После подне се тек понегде очекује ређа појава пљускова са грмљавином. Максимална температура кретаће се од 23 до 27 степени.

У недељу још топлије. Пре подне сунчано, после подне и увече повећање облачности, понегде са кишом и локалним пљусковима са грмљавином. Максимална температура од 25 до 30 степени.

Од понедељка ће бити променљиво време са локалном појавом кише и пљускова са грмљавином и температуром у мањем паду.

ПРОГНОЗА ЗА МАЈ:

Фото: Принтскрин accuweather

Сам почетак маја обележиле су ниске температуре и велике количине падавина, да би се средином маја овакав тренд наставио. Како кажу метеоролози, све до 18. маја биће хладно, облачно и кишовито.

ПРОГНОЗА ЗА ЈУН

Нажалост, јун ће, као и мај, бити хладнији у односу на прошлогодишњи, па ниједан дан тог месеца температура неће прећи тридесети подеок.

Преовлађиваће променљиво облачно време, али са знатно мање падавина него мај. Биће спарно и нестабилно, уз повремене пљускове и грмљавину. Заправо, овакве временске прилике и јесу нешто што се може очекивати у то доба године.

ПРОГНОЗА ЗА ЈУЛ

Фото: Принтскрин accuweather

 

Извор: Ало.рс/М.Ч.