Издвајамо Свет

МАРИН ЛЕ ПЕН УПУТИЛА ЈЕЗИВО УПОЗОРЕЊЕ СРБИЈИ: Поменула Косово, па открила шта нас чека у ЕУ

Ле Пенова је подсетила да се њена странка бори против политичког система који представља ЕУ и да је због тога против принципа проширења.

Радикално се противимо подршци ЕУ иредентизму, који има за циљ да ослаби нације тако што ће их растурити, изјавила је, говорећи о косовском проблему, Марин ле Пен, председница странке Национално окупљање, која је на недавним изборима за Европски парламент освојила највише гласова у Француској.

– Покрет којем председавам одувек се противио независности Косова водећи рачуна о томе да се испоштује Резолуција 1244 СБ УН – рекла је Ле Пен.

На питање да ли мисли да Србија треба да уђе у ЕУ и да ли је 2025. година реалан датум, Ле Пенова је подсетила да се њена странка бори против политичког система који представља ЕУ и да је због тога против принципа проширења.

– Не верујем да Србија има интерес да се интегрише у овај систем. Политика уцена и претњи против Мађарске, због тога што с правом одбија да буде подложна мигрантским квотама и учесталој политици уплитања Европске комисије у политички живот држава чланица, сигнали су упозорења који не треба да се занемарују – сматра она.

Говорећи о односима Француске и Србије, она је истакла да су у питању веома стари односи пријатељства, које, како је рекла, време није променило.

– Ови односи, наравно, морају да буду очувани и обогаћени ојачаним партнерством у оквиру билатералних веза – рекла је Ле Пенова.

 

Извор: Новости/Д.К.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

јун 2019.
П У С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930