Србија

НАКОН ВИКЕНДА СТИЖЕ ПАКЛЕНО УСИЈАЊЕ! Гореће асфалт, неће моћи да се дише од врућине, Србија ово не памти!

У Србији данас претежно сунчано и умерено топло, повремено уз облачност, док се више облачности преподне очекује на југу и истоку Србије.

Дуваће слаб до умерен северни и североисточни ветар, током дана повремено и појачан. Минимална температура од 12 до 20, максимална дневна од 24 до 28 степени.

У Београду претежно сунчано и умерено топло. Дуваће слаб до умерен северни и североисточни ветар, током дана повремено и појачан. Минимална температура 16, максимална дневна 27 степени.

У Србији сутра сунчано и топлије. Максимална температура од 27 до 32 степена.

У понедељак и уторак сунчано и тропски топло. Макисмална температура у понедељак од 32 до 36, а у уторак од 33 до 38 степени.

Републички хидрометеоролошки завод Србије (РХЗС) упозорио је да се у понедељак и уторак у већини места, а у среду на југоистоку земље очекује веома топло време с највишом дневном температуром од 36 до 40 степени, у неким градовима и више!

Данас се очекује претежно сунчано време, уз слаб и умерен северни ветар. Јутарња температура од 10 до 17 степени, највиша дневна од 25 до 30.

И у Београду претежно сунчано. Јутарња температура око 17, највиша дневна око 28 степени. Почетком следеће седмице сунчано уз нагли пораст температуре на преко 38 степени!

Уз локални развој облачности понегде се очекују краткотрајни пљускови с грмљавином.

 

Извор: Ало.рс