Свет

ДА ТИ СРЦЕ ПУКНЕ! Дечак (14) легао на шине и чекао да га воз убије! Разлог је СТРАВИЧАН!

Фото: Pixabay.com

Несвакидашња трагедија доодила се на железничкој станици Чертси у истоименом градићу у Енглеској. Дечак (14) који се враћао из школе дао је другарима телефон и школску торбу, а потом легао на шине у тренуцима док је наилазио воз, који га је усмртио.

Претпоставља се да је Сем Конор, ученик деветог разреда, био злостављан у школи и да се услед тога одлучио на самоубиство, пишу британски медији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У тренутку несреће, на станици је било више од 50 деце и адолесцената која су гледала мучне сцене на железничкој станици. Полицајци су их након тога одвели са места несреће, а њиховим психолошким стањем услед вероватно задобијених траума, позабавиће се надлежне инститиуције. Семови другари који су посматрали моменат његовог самоубиства истакли су да ништа страшније у животу нису видели.

Дечак им је најпре предао свој мобилни телефон и школску торбу, а затим када је видео да ће воз ускоро доћи, легао на шине. Неколико тренутака касније био је мртав.

– То је ужасно. Имам неколико другара који су били тамо и све су видели – рекао је један од ученика из школе у Чертсију, преноси „Дејли мејл“.

У школи круже гласине да су старији ученици редовно малтретирали Конора, али да је упркос тога изгледао као да је све у реду и нико није могао да претпостави да ће се одлучити на такав потез.

– Срео сам га у пролазу и изгледао је срећно. Али претпостављам да никад не знате шта се догађа с неким. То је велики шок – рекао је још један ученик. Несрећа се догодила у понедељак, а дан касније су ученици, родитељи и наставници поставили цвеће и венце на место где је Сем Конор погинуо.

Једна од мајки Семовог другара испричала је како јој је син рекао да, иако није видео да га је неко физички нападао, знао је да је 14-годишњак жртва вршњачког насиља.

Џејмс Кибл, звршни директор школе коју је Сем похађао, написао је емотивно писмо родитељима дечака који је извршио самоубиство.

– Ситуација је невероватно тешка, али захваљујући саосећању и снази наше школске заједнице, уверен сам да ћемо заједно радити на подршци једни другима – навео је између осталог у писму подршке.

Из полиције су истакли да су њихове екипе, као и хитна помоћ одмах дошли на место инцидента, али да је дечак преминуо на лицу места. Искусни полицајци и посебно обучени официри за такве ситуацију имали су задатак да саопште породици вест о смрти њиховог детета. Такође су додали да се инцидент третира као сумњив и да ће покренути даље истраге о том случају.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Телеграф.рс/ Ало.рс

Ознаке