Регион

ДОДИК СЕ ПОВЛАЧИ! “Од 20. јула више нисам на функцији. Хвала Ердогану”

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик оценио је данас да ће Приштина бити неуспешна у председавању Самитом процеса сарадње југоисточне Европе (СЕЕЦП) и захвалио турском председнику Реџепу Тајипу Ердогану што је одржао обећање и дошао у БиХ.

Додик је, након састанка чланова Председништва БиХ са Ердоганом, рекао да неће ићи на КиМ када се тамо буде одржавао састанак СЕЕЦП јер, како је навео, нема ни потребе пошто од 20. јула више неће бити на функцији председавајућег Председништва БиХ, преноси портал Клиx.

Loading...

“Ја од 20. јула више нисам председавајући, па нека одлуче, али у формату у којем БиХ не признаје статус Косова. Постоји модалитет на којем се сарађује и вероватно ће неко у име БиХ ићи”, рекао је Додик.

Додик сматра да то ко ће представљати БиХ на КиМ када буде састанак није најважније питање и наводи да је много важнији сам форум и договори на њему.

Он је нагласио да је захвалан Ердогану што је одржао обећање, које је дао у Анкари када су га чланови Председништва БиХ позвали да дође у БиХ.

Додик је истакао да ће сутрашњем самиту Процеса за сарадњу у југоисточној Европи, који ће бити одржан на Јахорини, присуствовати четири или пет председника држава.

Састанку са Ердоганом су присуствовали и чланови Председништва БиХ Шефик Џаферовић и Жељко Комшић.

 

Извор: Тањуг

Loading...
loading...
loading...