Свет Србија

„ДРАГИ ПРИЈАТЕЉУ…“ Вучић хитно писао Макрону! Прочитајте шта му је поручио! Писмо преносимо у ЦЕЛОСТИ!

Фото: Јутјуб

Председник Србије Александар Вучић је данас, поводом националног празника Републике Француске.

Честитка поводом националног празника

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Србије Александар Вучић је данас, поводом националног празника Републике Француске, упутио честитку председнику Емануелу Макрону, уз жељу за напредак земље и благостање њених грађана, као и уз поруку да ће већ сутра имати част да му пожели добродошлицу у Београду.

У честитки се каже:

– Ваша екселенцијо, драги пријатељу,

Примите моје искрене честитке поводом националног празника, уз најбоље жеље за напредак Француске и благостање свих њених грађана.

Док величанственом парадом на Јелисејским пољима славите слободу, једнакост и братство, са поносним народом Француске светкују сви који деле те непролазне узоре. Међу њима су и грађани Србије, земље која је увек војевала за идеале слободарства и независности.

Само дан касније имаћу част да Вам пожелим добродошлицу.

Ви сте, после безмало две деценије, први председник Француске у посети Србији, и то у години у којој обележавамо 180-годишњицу успостављања дипломатских односа.

Долазите у Београд, у један од само пет градова ван Француске овенчаних орденом Легије части, који је српска престоница заслужила „за жртве, храброст и величанствен отпор у Великом рату“, у Београд који је јединствен по Споменику захвалности Француској, и у Србију, чија је борба за слободу била инспирација једном Виктору Игоу. Зато ће Ваша посета да нас подсети на то да су два народа исковала братство у најтежим историјским околностима.

Ваша посета представљаће и потврду да су Србија и Француска на добром путу да достигну више нивое политичке и економске сарадње, какве заслужују њихово постојано пријатељство и прокламовано стратешко партнерство. И данас делимо вредности на којима почива савремена Европа и уверен сам да је, у Вашој визији реформисане Европске уније, наш европски пут реалан и остварив.

Увек можете да рачунате на Србију као поузданог партнера у одржавању стабилности на Западном Балкану.

Дозволите да, имајући у виду углед и утицај Француске у оквирима европске и светске политике, истакнем значај подршке коју пружате нашој регионалној политици мира и сарадње, као и решавању питања од виталног интереса за напредак Србије, попут питања Косова и Метохије.

У очекивању Вашег доласка у Београд, примите, екселенцијо, срдачне поздраве и изразе дубоког уважавања – наводи се у честитки председника Вучића упућеној председнику Макрону, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника.

Извор: Ало