Србија

РХМЗ ИЗДАО ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ: Стравично невреме само што није почело, ови крајеви Србије први на удару!

Републички хидрометеролошки завод (РХМЗ) издао је упозорење на временске непогоде наводећи да се данас после подне и увече очекује појава обилних пљускова са грмљавином и градом у Банату и Браницевском округу.

Како се наводи у саопштењу, у петак, 2. августа, појава обилних пљускова са грмљавином, градом и олујним ветром, очекује се у западним, југозпадним и централним деловима земље средином дана, док се у осталим крајевима непогоде очекују увече и током ноћи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сутра ће, како наводе, у већини места бити претезно сунцано, а после подне се, уз локални развој облацности, очекује ретка појава пљускова са грмљавином углавном у планинским крајевима.

Највиша дневна температура која је прогнозирана за сутра је 32 степена.

У Београду ће такође бити претежно сунчано време, са највишом дневном температуром до 30 степени.

Када је у питању прогноза за наредних седам дана, РХМЗ наводи да ће у петак пре подне бити углавном сунчано.

Средином дана у западним, југозападним и централним деловимаземље, а увеце и током ноци и у осталим крајевима, очекује се јаче наоблацење с кишом, пљусковима, грмљавином и условима за краткотрајне непогоде: град, олујни ветар и обилније падавине.

У суботу ће бити свезије, местимицно са кишом и локалним пљусковима са грмљавином, док ће у недељу бити променљиво облачно, у већем делу земље суво, само на истоку и југоистоку са краткотрајном кишом или пљуском.

Од понедељка нас очекује углавном суво и претежно сунчано време уз постепени пораст температуре.

 

Извор: Тањуг/ Ало.рс