Свет Србија

Албанци понижени као никад до сад, Запад донео КЉУЧНУ ОДЛУКУ! Срби славе велику победу!

Амерички амбасадор на КиМ Филип Коснет дао оставку у Агенцији за поређење и верификацију имовине, и то због човека из ОВК.

Амерички амбасадор на КиМ Филип Коснет дао оставку у Агенцији за поређење и верификацију имовине

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Разлог је Насер Шаља, бивши командант ОВК, који је изабран у одбор те агенције упркос упозорењима представника дипломатских мисија у Приштини да је неквалификован и зато неприхватљив

Западни амбасадори се дистанцирају од Приштине

Амбасада САД је, после Британаца, повукла свог представника из косовске Агенције за поређење и верификацију имовине. Разлог је Насер Шаља, бивши командант ОВК, који је изабран у одбор те агенције упркос упозорењима представника дипломатских мисија у Приштини да је неквалификован и зато неприхватљив.

Амерички амбасадор у Приштини Филип Коснет поручио је да САД неће наставити да учествују у раду тог тела јер руководство тог одбора служи личним и политичким интересима више него људима. Он је раније захтевао да се неквалификовани људи и они који заузму позиције путем непотизма и клијентелизма уклоне из приштинских институција.

Претходно је британски амбасадор Рури О‘Конел изашао из одбора из истих разлога и упозорио да „косовски пријатељи“ губе стрпљење. И немачки амбасадор Кристијан Хелд није крио незадовољство потезима Приштине, па је поручио да страни амбасадори не могу да буду третирани као „завесе за прозоре“.

Политички аналитичар Бранко Радун каже да је сад већ очигледно да се западни амбасадори дистанцирају од Приштине.

У пакету са позивима за Хаг, ово је порука и притисак косовских савезника Приштини да мора да коригује политику и потрошене политичаре са ратним стажом замени новом генерацијом. Била би шамарчина Приштини да су амбасадори рекли да се повлаче због Шаље као команданта ОВК, а не због његове нестручности. Овако, ово је једна пацка и фино дистанцирање Вашингтона од актуелног руководства.

Извор: Ало