Свет Србија

СРБИН НОЖЕМ НАПАО ПОРОДИЦУ УСРЕД ИТАЛИЈЕ: Јурио их и махао оштрицом, једва га савладала полиција!

Фото: Pixabay.com
Фото: Pixabay

Александар Б. (42) из Србије ухапшен је у италијанском граду Комо након што је у среду увече ножем напао четворочлану породицу која се шетала крај језера недалеко од виле Омо.

Породица, која је у Комо дошла туристички из другог града, око 19 часова шетала је крај језера када је одједном испред њих излетео Србин и почео да урла и маше оштрицом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Отац је одмах покушао да заштити супругу и две ћеркице. Тај човек је махнито махао њима ножем испред лица, претио да ће их избости. Људи около су почели да паниче и да беже, прича очевидац овог немилог догађаја.

Одмах је алармирана полиција, чије патроле су у року од неколико минута стигле на лице места. Разјарени Србин је тада ставио кухињски нож у џеп и кренуо у обрачун са органима реда.

Након вишеминутне драме полицајци су успели да га савладају и одведу у полицијску станицу.

– Србин је разоружан крај језера, али је по доласку у полицијску станицу пружао невероватан отпор. Он је шутирао и уједао полицајце. Упорно је покушавао да избегне узимање отисака прстију, а код себе није имао ниједан документ, каже извор за тамошњих медија.

Ухапшени Александар је од раније познат полицији у Италији због кривичног дела крађе. Њему је одређен притвор, а биће саслушан током следеће недеље.

Мотив напада на породицу и даље није познат.

– Србин је, док је бесан држао нож у руци викао на породицу да се склони јер му сметају. Ко зна шта се са тим човеком догађало, рекли су узнемирени очевици.

Извор: Курир/Блиц