Србија

ЕВРОПА ДРХТИ, ПРЕПЛАВИЋЕ ЈЕ Албанци! НАШЛИ НАЧИН ДА ДОЂУ ДО ШЕНГЕНА! Грађани Косова масовно постају АЛБАНСКИ ДРЖАВЉАНИ!

Нови нацрт Закона о држављанству, који је усвојио Савет министара Албаније, омогућава да албанско држављанство добије свако чији су преци албанског порекла

Услов је да подносилац пријаве поднесе доказ о претку до трећег степена сродности, преносе албански медији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овај закон, који ускоро треба да се нађе пред парламентом, пружа могућност свим Албанцима који су рођени у другим земљама, а који су у могућности да доказују своје албанско порекло, да добију албанско држављанство.

Грађани Косова искључени су из албанског држављанства одлуком из јула 2013. године, упркос томе што су могли да докажу албанско порекло, али се та одлука укида новим законом.

Друга важна интервенција је и давање албанског држављанства свима који су рођени на територији Републике Албаније, без обзира на порекло, преносе „Бујановачке“.

На Косову се масовно одричу тзв. косовског држављанства

Са друге стране, на Косову се наставља тренд одрицања од косовског држављанства, а према косовском Министарству унутрашњих послова у првих седам месеци 2.696 грађана поднело захтев за одрицање од држављанства Косова

Како се истиче, прошле године, 5.481 особа одустала је од косовског пасоша.

Највећи број људи који се одричу држављанства живе ван територије Косова, преноси портал Косово-онлине.

Они који се одричу косовског држављанства најчешће живе на територији Немачке, Аустрије и Словеније, наводи приштински портал.

 

Извор: Тањуг/ rs.sputniknews.com