Србија

Исповест Ђорђеве (22) баке: „Отишао је прексиноћ, само у мајици и шортсу!“ Ово јој је рекао пре трагедије, срце да стане

У кући Ђорђа Белушевића (22), младића трагично настрадалог у саобраћајној несрећи која се у петак догодила на Ибарској магистрали код Љига, присутни су само лелек, сузе и неверица.

Ђорђе је у кобној ноћи, када је Никола М, возач БМW-а, налетео на дачију, био у овом возилу са својим пријатељима и није успео да преживи, иако се борио за живот са веома тешким повредама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Његов млад живот угасио се у петак, нешто после 16 часова, односно петнаестак сати после саобраћајне несреће.

У дворишту куће Белушевића у суботу се окупили родбина, пријатељи, комшије. Бака Косара не крије сузе, неутешна.

– Боже, шта да радим сада без детета? Гајила сам га одмалена, био ми је миљенче. Отишао је прексиноћ, само у мајици и шортсу од куће. Каже: „Бако, зову ме Стефан и Ђорђе да идем с њима. Не брини, нећу дуго.“ И, оде. Ни сад не знамо где су били, али до јутра нема Ђорђа да дође кући, а то није личило на њега. Забринули смо се, али нико није слутио да више никада неће ући у двориште и у кућу – прича Косара.

Ђорђев брат Марко каже да је, кад му се брат није појавио током прекјучерашњег дана, посумњао да се нешто лоше догодило.

– Позвао сам Стефановог оца и питао где су му син и сестрић. Није знао, био је забринут и рекао ми је да је њихов нестанак пријавио полицији. Питао сам га зна ли да ли је и мој брат с њима, али несрећни човек није могао да ми да одговор. Већ увелико се тада у медијима појавила вест о саобраћајној несрећи на Ибарској магистрали. Сумњао сам, али се и надао, све до прексиноћ, када смо сазнали да смо заувек изгубили брата и два његова друга – имењака Ђорђа, и Ацу таксисту који их је возио.

Ни Марко, као ни његова сестра Марија, не знају где им се брат са другарима упутио кобне ноћи.

Иначе, у Петки код Лазаревца у суботу је сахрањена Катарина Иванковић, девојка из БМВ-а, која је погинула. Александар Саватић из Ваљева, таксиста из „дачије“, биће сахрањен у понедељак, а имењаци, двојица Ђорђа, у уторак или среду, у ваљевским селима, одакле им потичу породице.

 

Извор: Новости.рс/ Ало.рс