Спорт

МАРИ ОПЛЕО ПО ЂОКОВИЋУ! Покушава да стекне моћ и прогура своје интересе!

Џејми Мари, брат Ендија Марија, који је специјалиста за дубл, сада је долио уље на ватру на дешавања око поменутог Савета рекавши како је био део тог тела у „хаотичним временима“.

Иако нигде није поменуо Новака Ђоковића многи верују да су његове последње изјаве усмерене ка шампиону Вимблдона који је током прве недеље турнира био на удару медија због Џастина Гимелстоба.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ђоковић је више пута подвлачио какав је његов став у целој причи, наглашавајући како је он само један члан у тој групи и како нема одлучујући утицај при доношењу одлука, како су поједини медији некоректно сугерисали.

После те буре на Вимблдону, упражњена места у Савету попунили су Рафаел Надал, Роџер Федерер и Јирген Мелцер.

Улазак Федерера и Надала сугерише да она кафа на којој су били пре неколико месеци није била само прилика за опуштање већ и договор око тога на који начин би могли да утичу на дешавања на АТП Туру.

С друге стране, Мари објашњава шта по њему није било у реду.

„Смучило ми се да будем на тим састанцима који су трајали по шест, седам сати и на којим се није причало о тенису, о турнирима. Мислио сам, немам намеру више да губим време овде. Мислим да је тамо неколико људи на разним позицијама, или који нису на позицијама,а који покушавају да стекну моћ и изгурају своју агенду, што је нешто у што нисам убеђен и са чим не желим да имам везе“, поручио је Џејми Мари.

Ђоковића су месецима уназад оптуживали да је био кључан у томе да се смени председник АТП Крис Кермод, који је одувек имао наклоност Федерера и Надала, што нису крили ни ове године, када су га јавно више пута подржали.

Чини се да се Марију свидело то што су се светски број два и три поново укључили у дешавања око Савета, што је прокоментарисао недавно и на свом Твитер профилу.

„Масовна подршка за Рафаела Надала и Роџера Федерера што су се прикјључили АТП Савету играча. Упркос тренутним успесима спорта, живимо у хаотичним временима. Моје највеће достигнуће у том Савету могло би се да испостави да је била та оставка која је створила прилику да се нешто овакво догоди. Срећно“, поручио је Британац.

 

Извор: Б92