Србија

СВЕДОЧЕЊЕ ДРУГА БРАТОУБИЦЕ МЕЊА ТОК ИСТРАГЕ?! Игњат је малтретирао све у кући, Богдан је долазио у школу сав модар! А онда је…

Фото: Фејсбук принтскрин

Школски друг младића (20) осумњиченог за убиство старијег брата тврди да су злочину претходиле године злостављања, које је породица заташкавала због свог угледа.

Обреновчанин Вук А., школски друг Богдана Гајића (20), који је осумњичен да је до смрти претукао свог старијег брата Игњата (24) у породичном дому у Шапцу, тврди да је ухапшени младић годинама трпео насиље од жртве.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, злочин који је шокирао Србију догодио се у прошли уторак, када је Богдан убио брата ударцима боксером и ножем, а потом тело ставио у колица, умотао најлоном и чаршавом и пошао, како се сумња, да га закопа у оближњој шуми. На улици га је случајно срела полицијска патрола, која је открила леш и привела младића.

– Богдан и ја смо заједно ишли у средњу уметничку школу и из његове приче сам знао да има проблеме у кући са старијим братом. Игњат је чак у неком тренутку отишао у Аустрију да ради, али се повремено враћао овде. Малтретирао их је све у кући, а Богдан то није могао да трпи, мислим да му је прекипело и да је ово урадио како би заштитио укућане од брата – тврди Вук и наставља:

– Неретко се дешавало и да у школу дође са огреботинама, модрицама и ушивен, а знам да је у Хитној помоћи причао да је пао са степеница или бицикла, да не би долазила полиција код њих у кућу. Родитељи нису желели да се о томе прича, јер је, ипак, реч о угледној породици – казао је Вук А.

Како наводи, Богдан је по упису на факултет отишао у Београд.

– Вратио се кући на лето како би учио за испите. Био је повучен, није се у животу потукао нити посвађао с неким, није био проблематичан – додао је пријатељ.

ПОСТОЈЕ ПРИЈАВЕ ПРОТИВ ЖРТВЕ?

Убијени Игњат Гајић је, према сазнањима, ипак познат шабачким истражним органима због насилничког и проблематичног понашања.

– Против њега су раније подношене кривичне пријаве за насиље у породици – казао је добро обавештени извор.

 

Извор: Курир/ Ало.рс