Србија

ТОПЛОТНИ ТАЛАС КРЕНУО ДА НАС УБИЈА: Почела да хара ВИБРИО БАКТЕРИЈА, а вода је заражена СМРТОНОСНИМ МИКРОБИМА!

Само у Холандији готово 400 људи преминуло је услед врућина!

Топлотни талас који је погодио Европу однео је готово 400 живота само у Холандији, и то у року од недељу дана. Температурни рекорд у овој земљи, стар 75 година, оборен је више пута, па су тако у војној ваздушној бази „Гилзе-Ријен“, недалеко од Бреде, измерена 39,2 степена, а у Ајндховену је било за 0,1 степен више.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према подацима холандске агенције за статистику, у седмици која почиње 22. јула умрла су 2.964 лица, а то је за готово 15 одсто више смртних случајева у летњем периоду него иначе.

Како се наводи, у Европи је укупно умрло 2.964 особа током топлотног таласа, почевши од недеље 22. јула, што је за око 15 одсто више од недељног просека током лета. Велика Британија, Француска, Белгија, Немачка, Луксембург и Холандија забележили су највише температуре од почетка мерења.

А у Балтичком мору смртоносни микроби убили су држављанку Немачке, након што су високе температуре створиле услове да се опасни патоген брзо размножава.

Наиме, несрећна жена се заразила смртоносном вибрио бакретијом, саопштила је немачка државна канцеларија за здравље и социјалну заштиту. Како се наводи, постоји неколико сојева патогена, међу осталим неки од њих припадају бактерији која једе месо, а неки сојеви могу да узрокују и колеру.

Извор: Ало