Регион

ДРЖАВНА ТЕЛЕВИЗИЈА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ АЛАРМИРАЛА ЈАВНОСТ! Започела акција „Орка“ – Специјалне снаге упадају и одводе све са врха!

Полицијски службеници Федералне управе полиције од раних јутарних сати започели су с реализацијом оперативне акције „Орка“ на подручју Федерације БиХ. Ухапшено је 14 људи, а претресен је и исти број локација.

„Службеници ФУП-а врше претресе на подручју Мостар, Јабланице, Читлука, Коњица, Сарајева, Источног Сарајева. Осумњичени ће бити у току дана лишени слободе и доведени у службене просторије због даље обраде“, потврдила је портпаролка ФУП-а Марина Зовић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ухапшени се доводе се у везу са низом кривичних дела у последњих пет година, као што су пљачке банкомата, транспорта новца, бензинских пумпи и напади на тржне центре широм Федерације БиХ, преноси РТРС.

„Ради се о о организованој криминалној групи од 14 чланова која се уназад пет година доводи у везу са нападима на транспорте новца, тржне центре, пљачке бензинских пумпи. Поред тога врши неовлашћену производњу и стављање у промет опојних дрога и врши тешку крађу путничких моторних возила“, казала је Зовић.

Додала је да је „до сада ова група имала материјалну корист око милион КМ, а направила је материјалну вишемилионску штету привредним субјектима“.

 

Извор: Ало.рс