Србија

ОБРАЧУН САД И РУСИЈЕ УСРЕД СРБИЈЕ: “После доласка Палмера, сад је јасно зашто су Руси већ послали Харченка …”

Фото: Јутјуб

Именовањем Метјуа Палмера за специјалног изасланика САД за Балкан постало ми је још јасније зашто су Руси за амбасадора одабрали Харченка, каже Небојша Човић.

Бивши шеф координационог тела за КиМ и председник КК Црвена Звезда Небојша Човић оцењује Палмерово именовање као поруку САД да ће се више укључити у процес са Приштином и да ће бити више присутна у дијалогу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Метју Палмер је искусан, познаје регион. Његова дипломатска каријера је почела у Београду. Говори српски језик, прагматичан је. Српски је зет, што може да буде позитивно и негативно, јер стално треба у јавности да се доказује како балансира и како је објективан”, каже Човић.

Човић је подсетио на чињеницу да је Палмер дипломатски сазревао у време администрације Клинтона, а да се зна “да су Американци били конструктори у прављењу оваквог монструма какво је Косово”.

“Оно што је евидентно на први поглед је то да се Америка снажније ангажује овде. Сада ми је још јасније и зашто су Руси за амбасадора у Београду изабрали Харченка, који је, такође, велики познавалац проблематике Косова и Метохије”, наглашава Чолић.

“Биће врућа јесен”, закључује он.

 

Извор: Б92/ Прва