Спорт

СРБИЈА У ФИНАЛУ! Одбојкашице на корак од одбране ТРОНА!

Одбојкашице Србије оствариле су велику и убедљиву победу над селекцијом Италије са 3:1 у сетовима (25:22, 25:21, 21:25, 25:20)

Одбојкашице Србије оствариле су велику и убедљиву победу над селекцијом Италије од 3:1 у сетовима и у борби за злато чекају боље из дуела домаћина Турске и Пољске.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Италијанке су доста боље отворили уводни сет, а тиме и цео меч. Српкињама је био померен пријем сјајним сервисима италијанских одбојкашица и самим тим прва половина сета је прошла у знаку противница. У правом тренутку одбојкашице Србије су успоставиле своју препознатљиву игру и добро заиграле пре свега у пољу и великом серијом, захваљујући пре свега инспирисаној Тијани Бошковић, успеле да освоје први сет, 25:22.

Италијанке су и други сет добро започеле, повеле су са 9:7, али је онда уследила серија српских одбојкашица од 5:0. На ту серију Српкиња наслонила се и серија грешка Италијанки као и три кључне грешке италијанске играчице Егону при резултату 21:20 за Србију. На крају је Србија сигурном игром привела и тај сет крају на своју корист, 25:21.

У трећем сету Србија се поново мучила на пријему и виђена је права резултатска клацкалица све до његовог краја. Почело је изједначено са обе стране, а прве су повеле Италијанке са 12:10, затим је Тијана Бошковић везала два аса за предност од 16:15.

Резултатска клацкалица је ту стала јер су Италијанке на крилима грешака Бранкице Михајловић повеле 22:18, испоставило се да је то био преломни моменат у мечу јер су противнице сигурном игром освојиле се сет и смањиле предност Србије на 2:1, 21:25.

Наше даме су сјајно започеле 4. сет и повеле са 5:2, међутим добар блок Италијанки је зауставио Бјанку Бушу. Онда је при резултату 9:9 уследила минијатура Браникице Михајловић која је јаким смечом и снажним сервисом донела два узастопна поена за Србију која је у том моменту повела са 11:9. Ту се Србија није зауставила па је грешка Егоне и сјајан смеч Стефане Вељковић донео нашим дамама великих 15:10. Татим се играло у ритму поен за поен где су се Српкиње поново боље снашле и повела са идеалних 17:11.

Иако су Италијанке имале мини серију па се проближиле на 17:14, наше девојке су поново сјајном игром из поља дошле до чинило се недостижних 20:14, али су се противнице сјајном игром на блоку вратиле на 20:18.

Али наша даме су се консолидовале и заиграле најбоље када је било најбитније за велики тријумф и пласман у финале у ком ће бити у прилици да бране злато.

 

Извор: Ало.рс