Регион

Велика олуја у Хрватској донела МИНИ ТОРНАДО и град ВЕЛИЧИНЕ ОРАХА (ВИДЕО)

Фото: јутјуб

Јако невреме погодило је ноћас и рано јутрос Далмацију, а у појединим подручјима падао је град величине ораха.

Најјача олуја захватила је Чиово и шире подручје Трогира, због велике количине падавина поједини делови Чиова су се нашли под водом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како преноси Индеx.хр, на поједним местима пало је и неколико центиметара града.

Још није познато да ли има материјалне штете, али портал истиче да су поједина зрна града била величине ораха.

У раним јутарњим сатима јако невреме с грмљавином захватило је подручје од Задра до Сплита, па је и на том подручју пала обилна киша.

Невреме је наставило да се креће према југу, поново се активирало јужно од Макарске, па је подручја између тог града и долине Неретве погодило изражено невреме и веће количине падавина.

Нестабилно време наставило се и данас. Како јавља портал Истрамет, у склопу мањих грмљавинских састава на југу Истре око 8.30 сати развило се неколико пијавица (врста торнада).

Према потврђеним извештајма, код Рта Камењака развиле су се две пијавице које су биле јасно дефинисане неколико минута. Забележен је један већи и један мањи вртлог.

Недуго затим око 9 сати у нестабилној атмосфери на мору код Бриона развио се нови састав који је изнедрио врло дефинисану и дугоживећу пијавицу. Према информацијама којима располаже Истрамет, пијавице су се држале мора и нису причиниле штету.

Извор: srbijadanas.com