Свет

ВЛАДА ИЗДАЛА НАРЕЂЕЊЕ! Евакуишите се што пре или ћете умрети! Ситуација врло критична!

Тајфун Факсај, који је 15. тајфун ове сезоне, тренутно се налази на 170 километара јужно од острва Ошиме.

Власти Јапана препоручиле су вишемилионском становништву у областима јужно од Токија да буде спремно на евакуацију, због приближавања тајфуна Факсај.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Информацију о евакуацији добило је више од два милиона становника префектура Шизуоке и Кангаве. За 4.000 њих издата је препорука за евакуацију, а осталима је наложено да буду спремни за могућу евакуацију. ​Према саопштењу Главне метеоролошке службе у земљи, тајфун Факсај, који је 15. тајфун ове сезоне, тренутно се налази на 170 километара јужно од острва Ошиме и креће се у правцу север-северозапад брзином од 30 километара на час. Притисак у центру циклона износи 965 хектопаскала. Брзина ветра иде и до 200 км на сат. Висина таласа на мору може достићи 10 метара.

Због лошег времена отказано је 206 домаћих и међународних летова у недељу увече и понедељак ујутро са токијских аеродрома „Нарита“ и „Ханеда“. Такође је објављено да је отказано најмање 117 брзих возова, који у вечерњим часовима саобраћају између Токија и Осаке.

Очекује се да ће се тајфун приближити Токију у понедељак у вечерњим часовима. Синоптичари упозоравају да се у области где се налази Токио очекује и до 300 милиметара падавина, а брзина ветра може достиц́и и 40 метара у секунди.

Због циклона у Токију у јутарњим часовима биће заустављен железнички саобраћај на линијама Шонан-Шинџуку, Уено-Токио, Кејо, Одакју и другим. Промене ће се одразити и на неке линије токијског метроа.

 

Извор: Ало.рс