loading...
Србија

МУП СЕ ОГЛАСИО: Ово је права истина о вожњи 150 на сат !

Полемика у јавности око тога да ли ће полиција на српским аутопутевима толерисати брзину до 150 километара на сат не јењава. Након што се тим поводом огласила и министарка Зорана Михајловић, категорички одбијајући да могућност да до тога дође, на питања “Блица одговорило је и Министарство унутрашњих послова у чијој је то и надлежности.

– Обавештавамо вас да ће припадници Министарства унутрашњих послова санкционисати све возаче који прекораче ограничење брзине прописано Законом о безбедности саобраћаја на путевима, односно који се на аутопуту крећу средњом брзином већом од 131 км/х – кратко је и јасно одговорио МУП на наша питања.

Подсећамо, јуче је је потпредседница Владе Зорана Михајловић за “Блиц” прокоментарисала наводе да би толераниција на брзину могла бити повећана на 150 километара на сат.

– Оно што сви треба да знају јесте да у Србији нема, нити ће постојати било каква толеранција на непоштовање било ког закона, па и Закона о безбедности у саобраћају – рекла је Михајловићева за “Блиц”, која је додала и, да када је реч о већој толеранцији на вожњу преко 130 на сат, “тај филм нећете гледати”.

Он је објаснио да то значи да би се на деловима аутопута где је знаком предвиђено 130 километара на сат толерисала вожња до 150 километара на сат, а да ће на деловима где је максимална брзина, примера ради, 100 километара на сат, моћи да се вози 120 километара на час.

Како је додао, то не би важило за тунеле, где је, на пример, на Коридору 11 ограничење 80 километара на сат.

Он је потом за ТВ “Прву” истакао да закон мора да се поштује, а закон каже да је ограничење 130 на сат, али да је возећи се кроз Европу, по Немачкој по Италији, Шпанији и Француској приметио да полиција не зауставља за прекорачење брзине, већ се на аутопуту појављује само када дође до удеса.

Како је тада рекао, за сада је све на нивоу предлога и да ће коначну реч о томе дати Влада Србије и МУП.

Извор: Блиц.рс

loading...