Србија

ОГЛАСИЛИ СЕ И РУСИ ПОВОДОМ АФЕРЕ У СРБИЈИ! Да се нисте усудили да напакостите Србима, ми смо…

loading...

Амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Боцан-Харченко рекао је за РТС, поводом истраге о снимку на којем се види руски обавештајац како наводно предаје новац српском агенту, да никакве скандалозне приче и тобожња врбовања од стране руског војника, српског војника, не могу нанети никакву штету односима Русије и Србије.

Александар Боцан-Харченко је рекао да је уобичајено да се уочи значајних састанака на високом нивоу појављују неке провокације и нешто скандалозно.

“После тога се нешто и демантује и ми смо навикли и без обзира на те провокације, идемо даље. Никакве скандалозне приче и тобожња врбовања од стране руског војника, српског војника не могу нанети никакву штету нашим односима”, рекао је Боцан-Харченко.

Боцан-Харченко састао се данас са председником Србије Александром Вучићем. До сусрета је дошло након објављивања снимка чију је аутентичност потврдила БИА и на којем се види руски обавештајац који даје новац наводно српском агенту, чији идентитет није откривен.

Поводом истраге о снимку, Кремљ је саопштио да је сигуран да ништа не може да наруши односе Москве и Београда.

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова окарактерисала је као “редовну провокацију пред важан сусрет” могућу обавештајну аферу у Србији чији су актери руски обавештајац и наводно један српски обавештајац.

 

Извор: РТС

Loading...
loading...
loading...