Спорт

ОГРОМНА ЧАСТ ЗА НАШУ ЗЕМЉУ: Србија домаћин Светског првенства

Велика част указана је нашем Савезу од стране Светске атлетске федерације, у питању је дворански шампионат.

Велики дан за српску атлетику и Србију, можемо га окарактерисати као једна од најзначајнији у новијој историји, с обзиром на то да је наша земља, град Београд и Атлетски Савез – добио организацију Светског дворанског атлетског шампионата 2022. године!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Раније данас су се заменик градоначелника Горан Весић, председник Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић и директор овог савеза Слободан Бранковић састали у Монте Карлу са председником Светске атлетске федерације Себастијаном Коуом, а поводом кандидатуре Београда за организацију Светског дворанског првенства у атлетици 2022. године.

Весић је пре тога са представницима Атлетског савеза Србије имао низ састанака са члановима Одбора који одлучују о кандитатури Београда, како би их убедио да српска престоница заслужује организацију тако велике смотре. Град Београд је имао посебну презентацију свих својих могућности.

– Београд је спортски град, највећи град Балкана и добар домаћин. Наши туристички капацитети сваке године су све снажнији. Сада имамо више од 100 хотела у Београду, поред неколико који се граде, док их је 2013. године било свега 67, тако да имамо све услове да будемо домаћини овог светског спортског спектакла – рекао је Весић.

 

Извор: Танјуг