loading...
Свет

РАСКОЛ У АЛИЈАНСИ! НАТО на ивици хаоса, Макрон хитно позван на разговор: Нико не зна шта се дешава!

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг је рекао да ће следеће недеље разговарати са председником Француске Емануелом Макроном о његовој изјави да је Алијанса „на самрти“, као и да Европска унија није способна да замени ту организацију.

„Следеће седмице путујем у Париз како бих се састао са председником Макроном. С њим ћу разговарати о томе (његовом критиковању НАТО-а), и подсетићу га да НАТО оперативно реагује на изазове“, истакао је он.

Европска уније не може заменити НАТО, додао је Столтенберг.

„Потребно је и једно и друго. ЕУ неће моћи да заштити Европу, посебно након „брегзита“, због тога што 80 одсто инвестиција неће долазити из ЕУ“, нагласио је генерални секретар НАТО-а.

Подсетимо, француски председник Емануел Макрон оценио је у интервјуу за британски „Економист“ да је НАТО на самрти, а да се Европа налази на ивици понора.

Макрон је упозорио чланице ЕУ да се више не могу ослонити на Сједињене Државе, односно да се од Америке више не може очекивати да ће стати у одбрану земаља-чланица НАТО-а.

„Оно што тренутно пролазимо може се описати као мождана смрт НАТО-а. Европа се налази на ивици понора“, казао је Макрон.

 

Извор: rs.sputniknews.com

loading...