Србија

СРБИ НА НОГАМА! Ево шта се дешава са Вучићем: Два дана је био прикачен на апарате, сам је тражио да…

Фото: Јутјуб

Гости овонедељног ‘Хит Твита’ су саветница председника Србије Сузана Васиљевић, узбуњивач Лазар Лешњак и аналитичар и бивши безбедњак Божидар Спасић

Верица Брадић са својим гостима и пратиоцима на друштвеним мрежама и вечерас бира најважнију објаву недеље на Твитеру, Фејсбуку и Јутјубу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У студију ТВ Пинк биће саветница за медије председника Србије Сузана Васиљевић, Лазар Лешњак, узбуњивач и бивши оперативац ДБ-а Божидар Спасић, док су остали на друштвеним мрежама.

– Јако тежак викенд за нама. У петак је сам тражио да га одведу у болницу. Он не признаје иначе болести, под температуром смо трчали са њим по белом свету, а сада је тражио да га одведу на ВМА. Два дана је провео на апаратима. Данас је мало боље и надам се да ће коначно почети да слуша савете лекара и људи који о њему брину – рекла је саветница председника републике.

Она је додала да се нада да Вучић није видео реакције других на његову болест.

– Ако већ не подржавате политику Вучића, будите бар болест и пустите човека да болује у миру. Маркон, Меркел, Ердоган, Пахор, Рама, Додик, сви су му писали. Од великих светских лидера до грађана који брину. Надам се да је гледао те поруке – нагласила је Васиљевић.

Она се осврнула и на изјаве директора телевизије Н1 Југослава Ћосића на рачун болести председника Вучића и на конференцију за новинаре у Београду на води у петак, када је један Ћосићев новинар на непримерен начин разговарао са председником Србије.

– Мислим да Југослава Ћосића треба да буде срамота због изјава, да ли он на овај начин прикрива своју аферу или о чему се ту ради, стварно не знам. На новинарска питања његове телевизије председник Вучић увек одговара. И у петак је одговорио Миодрагу Совиљу. Да ли се њима тај одговор свидео, то не знам, али знам да нико никад није се тако понашао на конференцији за новинаре. Није за Вучића проблем у тежини питања, већ у начину на који то питање постављате. Ја верујем да млади колега Совиљ не разговара на тај начин са својим родитељима и да ће научити да буде добар новинар, али и лепо васпитан – рекла је саветница председника.

Васиљевић је објаснила зашто је Вучић решио да не иде у Загреб да говори у парламенту.

– Кампања против њега се води већ данима и највише због тога је донео ту одлуку. Тај његов говор би угрозио положај и Срба у Хрватској и зато оваква одлука – рекла је Васиљевић.

Божидар Спасић је нагласио да је председник Србије показао да је једини прави лидер у региону.

– Велика је ствар бити позван на овакве конференције, али је Вучић донео праву одлуку. У Хрватској се свашта дешава. Видите да један кандидат за председника сад хоће да прекопава Јасеновац, а жена му је Српкиња – шокиран је Спасић.

Васиљевић је додала да такве конференције доносе велике поене Србији, али да у оваквом тренутку ово је исправна одлука председника Вучића.

Узбуњивач Лазар Лешњак рекао је да је оваква атмосфера нормална у Хрватској пред изборе.

– Вучић је све више отворио Србију у спољној политици. Пратим све те догађаје, „мини шенген“ му такође замерају – рекао је Лешњак.

 

Извор: Информер.рс