Србија

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ: Ако сте на овом списку добили сте и до 12.000 динара, а ево када креће исплата

Локална самоуправа додељује бесповратна средства најбољим академцима, и то по 8.000 динара месечно, од октобра ове до јула следеће године

Ива Вуковић студент друге године Факултета музичке уметности у Београду прва је на списку стипендиста града Чачка.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Само бављење уметношћу изискује доста материјалних средстава тако да ми овај новац значи а и мотивише ме да се и даље трудим и идем на такмичења и да вредно радим и учим – рекла је Ива која до сада у свом индексу има уписане све десетке.

Јован Пајовић ученик средње Музичке школе „Др Војислав Вучковић“ у Чачку каже да ће га ова стипендија додатно подстаћи да се још више труди.

Заменица градоначелника Милица Дачић рекла је да су данас додељене студентске стипендије које је добило 170 најбољих академаца, који се школују на државним факултетима у Србији.

– Додељено је и 22 ученичке стипендије за ђаке средњих и основних школа и једнократне награде у износу од 12.000 динара за студенте који су ове године уписали факултете а који су на ранг листи остварили 95 и више бодова. Овај износ су добили и ученици који су на републичким такмичењима остварили најбоље резултате – казала је Дачић.

Град Чачак је из буџета укупно за ове намене определио 19 милиона динара.

– Пријем ученика и студената, добитника награда сматарам једним од најзначајних догађаја у склопу обележавања Дана града Чачка јер се ради о нашим младим људима. Они себи постављају високу лествицу на почетку и жуде за доказивањем, треба да им омогућимо да се доказују у нашој средини. А то управо радимо улагањем у инфраструктуру и довођењем добрих фабрика које желе да запосле висококвалификоване кадрове за пристојну зараду, која ће им омогућити да живе по стандардимо које су себи поставили већ на факултету – истакла је Дачић.

Извор: РИНА